От х:

Днес в x:

Данъчните: Не ни давайте пари!

Само такава карта легитимира данъчен. И той няма право да ви иска пари

Нито един данъчен инспектор няма право да приема пари в брой по какъвто и да е повод. За това предупреждават от териториалния офис на национална агенция приходи-Хасково, по повод зачестилите измами от хора представящи се за данъчни. Всички дължими суми по глоби, актове се изплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Поискат ли ви пари, става въпрос за измама или корупция, за което всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира на НАП или МВР, съветват данъчните.

Служителите на Националната агенция за приходите винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка. Тя е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Картата съдържа номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звено, както и снимка на данъчния.

При съмнение за автентичността на служебна карта, гражданите могат да се обадят на 0700 18 700, за да разберат дали проверяващият ги инспектор наистина работи в НАП.

Г.Христов

Правата и задълженията са описани на гърба на картата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини