От х:

Днес в x:

Домашните любимци пречат на съня?

Оставяте ли котката или кучето си да спи с вас в леглото и дори в стаята на децата? Специалистите твърдят, че няма никаква опасност, докато не започнат да пречат на съня ви, отбелязва БГНЕС.

А това нещо се случва достатъчно често, според проучванията. В САЩ, където почти 50% от кучетата спят с господарите си, 52% от собствениците на животни твърдят, че са имали проблеми със съня най-малко веднъж в живота си, посочва WebMD. Животното може да се събуди нощно време, да вдига шум или да безпокои господаря си чрез специфичната миризма.

Кучетата вълци например имат специфична миризма, която не може да бъде понесена от много хора. Понякога котките се отдават на инстинкта си, който им диктува да се качват нощно време върху завивките, да се разхождат из стаята и да мяукат точно когато господарят им иска най-много да заспи. Според проучванията 62% от малките по размер кучета, 41% от средните и 62% от големите имат такова поведение.

Специалистите твърдят, че собствениците на домашни любимци, които имат астма или алергия не трябва да оставят животните да спят с тях в леглото.

Напротив, ако имате котка, която сте оставили да спи с вас няколко дни в леглото, ветеринарите ви съветват да не променяте мястото й на спане, защото може да се почувства объркана и да стане агресивна. Кучетата, от друга страна, могат да бъдат дресирани с играчки или с малки подаръци, за да не спят в леглото ви.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини