От х:

Днес в x:

Кметовете харчат, жените им трупат. Преглед на националния печат

"Стандарт": Забихме пирона на "Уимбълдън"

България най-сетне дочака полуфинал на "Уимбълдън". Цветана Пиронкова целуна свещената трева на най-престижния турнир от Големия шлем в тениса и сбъдна най-голямата си мечта. Пловдивчанката отвя с 6:2, 6:3 като малка гара в 1/4-финала втората в света и схемата Винъс Уилямс. Американката има пет титли в Лондон, но хвърли кърпата срещу първата ни ракета. 22-годишната Цвети извади самочувствие ала Джон Макенроу и усмири "черната пантера" за час и 25 минути игра на първи корт. Пиронкова още няма загубен сет в Лондон и вече надмина сестрите Малееви, които нямат полуфинал в този турнир.

"Монитор": Премиерът Бойко Борисов: Цената на газа скача заради Румен Овчаров

Цената на газа скача заради Румен Овчаров, заяви вчера премиерът Бойко Борисов. Според него анексът към споразумението за доставка на руски газ, подписано по времето на Румен Овчаров преди изтичане на предишния договор, е направено умишлено, за да се вдигне цената на газа сега. Борисов добави, че правителството в момента върви след събитията, защото няма друг шанс. Те са толкова нагли, толкова безогледни, разпали се премиерът по повод твърденията на бившите управляващи от БСП,  че заемът от 500 милиона лева, взет от НЕК за АЕЦ „Белене" и ВЕЦ „Цанков камък", не е държавен заем. „А кой плаща? Нали в НЕК парите влизат от електромерите и данъците на хората", възмути се Борисов.

 

"Сега": Борисов сравни милиона на Доган с узаконен рушвет

Премиерът Бойко Борисов сравни с узаконен рушвет декларирания официално от Ахмед Доган хонорар от 1.1 млн. лв. за консултантски услуги. С половин уста Борисов осъди и порасналия с 1 млн. лв. банков влог на експремиера Симеон Сакскобургготски, но не даде вид да се притеснява от имотните декларации на отделни депутати от ГЕРБ.

"Сега": Мюфтиите пак подклаждат спора за забрадките в паспортите

Три месеца след старта на кампанията за подмяна на новите паспорти Главното мюфтийство се присети, че на снимките в тях мюсюлманките трябва да бъдат забрадени. "Забраждането на жената е основно задължение в ислямската религия и трябва да се разглежда като такова", категоричен бе пред "Сега" зам. главният мюфтия Ведат Ахмед. Затова от Главното мюфтийство ще настояват за промяна на правилника към закона за българските документи за самоличност. Ахмед уточни, че в най-скоро време в парламента ще бъде изпратено становище на ислямските духовни лидери у нас. В момента правилникът за издаване на лични документи позволява носенето на забрадка или шапка на снимките за лична карта, паспорт и книжка, но само ако се виждат двете уши и поне 1 см от косата. Мохамеданите приемат това като директно нарушение на религиозните им права и проява на дискриминация.

"24 часа": Помпа в АЕЦ "Козлодуй" спря пети блок наполовина

Една от четирите главни циркулационни помпи на пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е изключила днес в 14:21 часа след сработване на автоматична технологична защита, съобщиха от централата.

Вследствие на работата на автоматиката, блокът се е разтоварил до 60 % от номиналната си мощност.

За намаляването на мощността на блока незабавно са уведомени Агенцията за ядрено регулиране и Електроенергийния системен оператор.

"Труд": Йордан Лечков пак е кмет на Сливен

Йордан Лечков пак е кмет на Сливен. "Демокрацията явно е жива", каза той, след като Бургаският апелативен съд реши вчера да го върне на поста му.

Лечков бе временно отстранен в средата на април по искане на окръжната прокуратура, след като му бяха повдигнати 7 обвинения - за злоупотреба със служебно положение и нецелево харчене на пари от бюджета.

„Новинар": Сертов е бил щатен служител на ДС

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е бил щатен служител на Второ главно управление (контраразузнаване) на бившата Държавна сигурност. Това става ясно от оповестена справка на комисията за разсекретяване на досиетата. Името на Сертов е оповестено като на бивш началник на направление в МВР през 1993 г. Той е бил назначен през 1984 г. за разузнавач, а в края на 1989 г. вече е бил инспектор във ВГУ.

"24 часа": Обесиха куче на дърво в София

Обесено куче на дърво бе намерено в квартал Модерно предградие в София в понеделник, съобщиха вчера от фондация "Четири лапи".

Разхождахме се с моя домашен любимец, когато видяхме ужасната гледка, разказа Нели Владимирова. Тя и съседи веднага повикали кварталния, но той не пожелал да отиде на място. Дори се присмял на разтревожените хора.

По-късно от 9-о районно полицейско управление изпратили екип. Служителите на реда взели въжето, на което било вързано кучето като веществено доказателство. Следовател разпитал хората. Трупа откарали хора на "Екоравновесие".

"Стандарт": Кметовете харчат, жените им трупат

Кметските съпруги са имотната опора на семействата си. Дамите рязко надминават известните си мъже по състояние. Това показват декларациите за 2009 г. пред Сметната палата.
Сред класическите примери е варненският градоначалник Кирил Йорданов. Неговата половинка - украинката Елена Валеева, е собственик на "Прайм Тайм ТВ Варна", където нейните акции са на стойност 200 000 лв. Притежава и фирмата "Ева Медикъл СТМ", която е покрила обучението на дъщеря й в швейцарски пансион на стойност 71 427 франка. Семейството е похарчило 6000 лв. за пътувания и 7000 лв. за дрехи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини