От х:

Днес в x:

Винетка за строителите оправя пътищата в Димитровград

Винетката ще оправя разкопаните димитровградски улици

Специално разрешително за движение по общинската пътна мрежа на камиони над 12 тона, наложи от днес димитровградския общински съвет. Новата винетка, е насочена към строителните фирми и тези които добиват инертни материали от кариерите край Марица и част от димитровградските села. Тежките возила са основна причина за повреждането на общинската пътна мрежа, заяви кметът Стефан Димитров и даде пример с лошия път между Крум и Ябълково.

Така, ако решението не бъде обжалвано, от средата на юли всеки камион с общо тегло над 12 тона ще дължи на общината 20 лв дневна такса, 60 месечна или 300 лв годишно. Отделно, тези камиони си дължат пари на държавата за републиканската пътна мрежа. Винетката им струва между 1000 и 1300 лв годишно.

Димитровградските съветници премахнаха от решението текста който задължаваше и тракторите да купуват общинска винетка.

По очакванията на администрацията, събраните средства трябва да са достатъчни за ремонт на някои от най-засегнатите пътища в общината. Кметът Димитров припомни кв. Черноконево, където се канализираше по проект по европейската програма ИСПА. Фирмата изпълнител „Хайдкамп“ обаче се отказа. „Ще намерим кой да положи тръбите. Но така и не е ясно кой трябва да оправи разкопаните улици. Ще трябва да се погрижим ние“ коментира Стефан Димитров.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини