От х:

Днес в x:

Дънна яма глътна плувец. Свирка за 5 лв. замества вувузелата. Преглед на печата

Дънна яма в Марица глътна плувец, информира в акцент над главата си днес „Новинар юг”. Инцидентът станал в неделя в реката край Симеоновград. Кольо Митков от квартал Йорданово изчезнал под водата пред очите на близките си.

НОИ притиска за 1600 лева парализирана майка, пише в другия акцент на първа страница в „Новинар юг”. 850 хасковлиийки поискаха с подписа си отмяна на закона, който ги приравнява с жените, отказали се от децата си.

ТЕЛК Хасково виси на НОИ с 2 бона, пише във водещия материал на 2 страница. От осигурителния институт обжалвали решения на ТЕЛК и сега искат от лекарите да платят разликата в сумите, получавани от инвалидите.

35 петокласници търсиха съкровище в парк „Вапцаров”, пише още в броя – за вчерашното състезание в Димитровград.

Откриха сезона с 14 кила шаран, жизнерадостно заглавие от 6 страница. Внушителният дебют – на скатан язовир  „Кърлежите”.

Чиновници се плюят по интернет в работно време, пише „Хасковска Марица” в заглавие над главата и за всеки случай добавя: скандално! Става дума за чиновниците в общинската администрация в Харманли, които били най-големите активисти във форумите.  Малко изненадващо обаче се оказва, че заместник кметът Минка Стоянова измества градоначалника от първото място по ругатни, както би било редното. Но пък и Цветанов измести Борисов, та може да се каже, че Харманли следва общата тенденция.

850 жени не искат да връщат майчинство, друг акцент от първа страница. Вчера майки връчиха протестна подписка срещу закона-дискриминатор в офиса на ГЕРБ Хасково.

Свирка за 5 лева замества вувузелата, пише още на първа. Хитовата свирка на южноафриканците, която предизвиква дразнещия шум на мачовете от Световното, в Хасково се замества от петлевова пластмасова играчка, пише вестникът.

Просрочили матурата в Свиленград с час, акцент от втора страница. Вместо 4 часа зрелостният изпит в свиленградското СОУ „Д-р Петър Берон” продължил 5 часа. Инспекторатът ще проверява случая.

1600 седмокласници в битка за 1088 места, заглавие от 4 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини