От х:

Днес в x:

Съдят General Motors заради Айнщайн

Срещу General Motors е било повдигнато дело от страна на Hebrew University of Jerusalem за използването на изображения на Алберт Айнщайн в печатна реклама през миналата есен, която в последствие бе отпечатана в списание People.

Университетът, който притежава комерсиалните права за Айнщайн, е съдил GM за 75 000 долара миналата седмица. Съответно фактите са, че малко преди смъртта си през 1955 година Айнщайн действително предава правата за използването на имиджа си на въпросното учебно заведение.

"GMC опитаха и продължават да опитват да асоциират своята марка и продуктите си с Алберт Айнщайн, като по този начин реално търгуват с волята и имиджа на Алберт Айнщайн” – коментира адвокатът на Университета.

Представител на GM пък коментира пред Detroit News, че автомобилният производител е заплатил правата за използването на изображението на Айнщайн от „почтена фирма”. Самата реклама пък е била измислена от популярната международна реклама агенция Leo Burnett, която доскоро имаше офис и у нас. Въпросният принт е участвал в броя на People, озаглавен „Най-сексапилният жив мъж”, като там е било написано и името на GMC Terrain, както и "Идеите също са сексапилни... затова и му дадохме повече идеи на квадратен инч.”

Можете да разгледате внимателно изображението, но няма две мнения, че то е изключително атрактивно и новаторско.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини