От х:

Днес в x:

Съкращават общински служители. Масларова подарява запорирани сметки. Преглед на регионалния печат

„Режат 20% от разходите на общините” водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица”. Това е призивът на Бойко Борисов към местните администрации-да съкращават. Общините умуват. Димитровград е готов, но иска правителството да помага с европейски пари за благоустрояване на града. В Хасково се съмняват че рестрикциите влизат в сила от 1-ви юни и предполагат, че ще стане със задна дата от 1-ви януари. Поне хората не могат да бъдат съкратени със задна дата. Свиленград са категорични че няма да оставят специалисти на улицата. Съкращение с 1/5 е между 20 и 50 души в зависимост от щатовете на администрациите в региона. Обширна информация на страница 4-та.

„Генерал свидетелства по дело на Куйович срещу журналист”. Бившия главен секретар на МВР ген.Валентин Петров бе в Хасково по делото на наркобоса срещу журналист на „Хасковска Марица”.

„Димитровград пуска SMS за Street Dust” След като не успя в опита си да направи града постижение №1 на 20-ти век, Димитровград се е обединил около каузата да помогне на съгражданите си от хип-хоп бандата „Уличен прах”, която участва в ТВ-шоуто „България търси таланти”. Рапърчетата са вече на полуфинал и продължават борбата за място под слънцето. А, да- Street Dust и Уличен прах е едно и също нещо, но първото звучи къде, къде по-култово. Дерзайте Man-ове.

„Мъж полетя от блок в Бадема” 51 годишния Фахри, чест гост на психодиспансера в Болярово пробвал да се самоубие, но скокът от 10 метра го откарал само до ортопедия със счупен крак. От там звъннал на роднини в Турция за да се похвали с геройството си. Материала е водещ на страница 3-та.

„Правителството стимулира контрабандата на цигари” Думите са на ексвътрешният министър Михаил Миков. Двамата с Емилия Масларова греят на страница втора, откъдето обясняват защо антикризата на правителството не я бива и как тяхната партия има по-добър план, но уви не щат да я слушат. Избирателят им показа червен картон след 4 години принудително слушане и има съвсем конкретно предложение какво да правят с плана си.

„Масларова подарява запорирани сметки” водещо в „Новинар Юг”. Пак Масларова, която обяснява че има само две сметки, които са запорирани останалите за които се пишело, включително и от „Новинар Юг” както се хвалят от ежедневника, са измислени и тя ги подарява на обвинителите си. Местният ежедневник бе посочил дори конкретна цифра-34 сметки. Ако Масларова си спази обещанието, блазе им.

„2000 долара за спасител в Щатите” Тук се заработвало най-много до 800 лв. Сигурно са повече в някои хотели, но като цяло мизерно заплащане на фона на янките. Затова кадрите масово изтичали отвъд океана, където даже се правят филми за такива като тях. При това с Памела Андерсън, която само по себе си е причина.

„Идва ваксина за бебета” До края на седмицата пристига ваксината „Пентаксим” която вече ще се поставя безплатно на двумесечните бебета. Всъщност целия имунизационен курс е от три месеца, а цената на бройка досега бе около 60 лв. На всичкото отгоре ваксината изчезна от аптеките, а планът да влезе в безплатния имунизационен календар се забави близо два месеца.

„Работа за 8-те сираци в защитеното жилище” В бившата кръчма „Крайпътна къща” вече ще живеят и ще се обучават 8 сираци от дом „Асен Златаров”, които са навършили пълнолетие. По закон те трябва да напуснат социалното заведение и да се оправят както могат. Освен безплато жилище и работа, им се осигурява и безплатен шофьорски курс. Парите са от европейски проект.

„Стадо под ножа заради субсидия”водещо на страница втора. Овци и агнета отиват на заколение защото правителството мотае парите за животновъдите. Драмата е за стопанин от село Воден, димитровградско.

На спортна страница научаваме че гърци и турци се препъват в опитите да вземат две хасковски хандбалистки-Дарина Панайотова, която минава за една от най-красивите в този спорт в България и Тенгиз Куца, която пък минава за една от най-добрите. Куца стана за втора поредна година голмайстор на първенството. За пръв път от 9 години Хасково печели медали от държавно първенство-бронзови.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини