От х:

Днес в x:

Ученици превзеха ПМГ за ден

Директорът за един ден Жулиета Добчева

Ден на ученическото самоуправление се провежда днес в димитровградската природо-математическа гимназия "Иван Вазов". По традиция това се случва винаги на деня на Европа - 9 май, но заради почивните дни настъпи малка промяна, обясни директорът на училището днес Жулиета Добчева от 11 "а" клас. Нейният работен ден започна с оперативка и разпределяне на задачите за учениците, които днес поеха функциите на целия персонал на ПМГ- от ръководството до чистачката. Най-важното с което се занимаваше директорката за един ден беше подготовката за държавните зрелостни изпити, които са насрочени за петък. За тази задача Жулиета разчиташе и на помощта на постоянния директор Илияна Славова.

На работните си места тази сутрин бяха и двете помощник-директорки днес Диана Димитрова и Моника Кирилова от 10 "б" клас, които се занимаваха с проблемите по учебната дейност.

Моника Христова бе зам.директор в ПМГ днес

Един от инициаторите на деня на ученическото самоуправление е десетокласничката Богомила Лозева. Според нея има полза от подобна смяна на местата в училище, защото само така учениците могат да оценят труда и усилията на преподавателите си. Богомира твърди още, че най-големия проблем в училище днес е дисциплината в час.

Богомила Лозева е една от инициаторите на днешният ден на самоуправлението

В ПМГ "Иван Вазов" учениците вземат властта за 6-ма или 7-ма поредна година, много преди Министерството на образованието да препоръча организирането на такива дни.

В библиотекарка днес се превъплати Милена Стоянова от 8 "б"
И охраната на входа на гимназията бе на ниво
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини