От х:

Днес в x:

Тотална доминация на сумистите ни в Берлин

С тотално българско надмощие завърши „Турнирът на големите - Berlin Basho” през уикенда в Германия. Всички сумисти от Топ 10 на света премериха сили в най-силното издание на реномираната надпревара, като първите три места бяха окупирани от българските национали.

Петър Стоянов за втори път триумфира като шампион в „Berlin Basho”. През 2007 година Вожда отново бе на върха в Берлин, но следващата година остана втори след Уламбайар Биамбайар - Биамба. Сега президентът на родната федерация по сумо тръшна най-класните си противници в това число и монголеца Биамба като с това отново спечели купата и заслужи 5 хиляди евро от наградния фонд.

Националът и треньор Христо Христов, който по-рано през годината бе №1 в Бони Оборот Сумо Мастърс, зае второто място и взе 3 хиляди евро.

След всички схватки в единствената в надпреварата категория Open Иван Качаков пък се нареди на трета позиция, непозволявайки освен български други сумисти да са на почетната стълбичка като за това от 20-те хиляди евро получи 2 хиляди.

12 държави изпратиха свои сумисти на познатия като „Турнирът на големите - Berlin Basho”, а сред тях бяха десетте най-класни гиганти на планетата – Уламбайар Биамбайар-Биамба, Наранбат Ганкхуяг и други медалисти от Монголия, трикратният световен шампион Роберт Пачко, 140-килограмовият Яцек Ярач от Полша – медалист от Европейски и Световни първенство в последните 10 години, руснакът Артур Багаев - два пъти световен шампион отборно и два пъти първи на европейско първенство и други.

Стоянов, Христов и Качаков отидоха в Берлин, след като получиха персонални покани за участие в най-комерсиалния турнир с рекорден награден фонд от 20 000 евро „Berlin Basho”.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини