От х:

Днес в x:

Дишайте спокойно, въздухът ни е чист. Преглед на националния печат

"Стандарт": €400 рейсът Брюксел-София


Вулканът Ейяфялайокул стана златна мина. Шофьорите в Западна Европа вдигат бясно цените. Автобус от Брюксел до София струва вече 9000 евро, или по 400 евро на човек. Спекулантите зад волана са поискала тези пари от 52-ма българи, посетили Европейския парламент по покана на Слави Бинев. След дълго търсене и пазарлъци те са успели да си уредят автобус, който за 1000 евро да ги закара до германския град Аахен. Там нашенците ще чакат специален транспорт, изпратен от България да ги прибере.

"Труд": Дишайте спокойно, въздухът ни е чист

Прашният облак от изригналия в Исландия вулкан Ейяфятлайокутл пресече границите на България минути след полунощ в нощта срещу неделя. Това съобщиха синоптиците, но успокоиха, че концентрацията над нас е най-ниската в Европа.

Облакът завзе вчера въздушното пространство над 8000 м над Силистра, Разград, Варна, Добрич и др. Привечер снощи прашната маса взе "завой" на североизток. Поради височината си облакът не е опасен за здравето.

Астматиците са най-силно податливи на отрицателното въздействие на надвисналия облак от пепел, пише в съобщение на Световната здравна организация. Химическият анализ не е показал съдържание на твърди частици. Но тъй като те се намират в горните слоеве на атмосферата, опасност за здравето на всички европейци няма.

"Монитор": Недосегаемите точили ДДС чрез клошари

Арестуваните при акцията "Недосегаемите" са източвали ДДС, като са използвали самоличността на роми и клошари. Хората от престъпната империя на Ковачки принуждавали дори с бой предимно неграмотните да продадат данните си и да се подписват под кухи фирми.

Това стана ясно по време на вчерашното съдебно заседание, на което магистратите трябваше да решат дали задържаните при акция "Недосегаемите" да останат за постоянно в ареста, докато се съберат необходимите доказателства срещу тях. След почти 6-часово заседание съдът реши да остави в ареста само един от петимата задържани от групата за точене на ДДС. Беше изяснено, че само за един от заловените Желяз Иванов има достатъчно неоспорими доказателства за извършването на престъплението и съдът го остави зад решетките.

"Сега": Прокуратурата се споразумява с обвиняемите за 50% от присъдите

Половината от 21 890-те осъдителни съдебни решения през миналата година са след споразумение между обвиняемите и прокуратурата. Това сочи статистиката на държавното обвинение. В 11 198 от случаите прокуратурата направо е внесла споразуменията за одобрение от съда. В останалите случаи делото е тръгнало по общия ред, но сделката е договорена, преди да приключи разглеждането му на първа инстанция.

"24 часа": 222 млн. лв. изтекли от енергото за външни услуги

222,8 млн. лв. са платили за външни услуги енергодружествата през миналата година. Това става ясно от справка, предоставена в края на миналата седмица от енергийния министър Трайчо Трайков в писмен отговор на депутатско питане.

Преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че именно тези разходи (т.нар. аутсорсинг) ще бъдат проверени под лупа. Причината била, че те се посочват за инвестиции, без да е ясно за какво точно са отишли парите, обясни тогава премиерът. За проверката на вложенията в одита, започнат от енергийния регулатор, бяха включени и ДАНС и НАП.

"Труд": ВМРО започна подписка против Турция в Европа

Подписка за провеждане на референдум против членството на Турция в Европейския съюз започнаха вчера от ВМРО. Допитването ще се проведе в София и всички областни центрове, а хората ще могат да гласуват 3 месеца - до 18 юли 2010 г.

"Надяваме се да съберем минимум 200 000 гласа, за да бъде дебатиран въпросът в парламента", заяви пред "Труд" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Новинар": Костов: Подкрепяме кабинета, но сочим и грешките

ДСБ застава зад политиката на правителството и премиера Бойко Борисов, заяви в Пловдив лидерът на партията Иван Костов по време на национално съвещание на партията. Той подчерта обаче, че управляващите трябва да бъдат по-активни и категорични при опитите за излизане на страната от икономическата криза.

Костов заяви още, че няколко министри от кабинета на Сергей Станишев трябва да понесат отговорност.
„Напълно одобряваме действията на ГЕРБ при спешните реформи, които предприемат при търсенето на наказателна отговорност на министри и приближени на тройната коалиция", категоричен беше Костов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини