От х:

Днес в x:

3 °C

Скоро няма хипермаркет. Оправдаха хасковлия присвоил 200 хиляди. Преглед на регионалния печат

„Килър убил за тренировка, до живот в затвора” заглавие над главата на вестник „Хасковска Марица”. 3-тата доживотна присъда постановена от хасковския окръжен съд за последния 1 месец, се стовари върху Назъм Назми, пише вестникът в обширен материал на страница 4-та. През 2008-ма година Назъм убил за „тренировка” таксиметров шофьор. Искал да става професионален убиец. Решаващи за съда се оказаха показанията на неговия авер в нощта на убийството Ерай Юсуф. Назъм вече бе наказан доживотно от ХОС, но пловдивския апелативен съд върна делото за процесуални нарушения. И втората присъда е максималната-до живот.

„Оправдаха хасковлия за присвоени 200 000 лв” Оправдателната присъда е за Ангел Алексов, бившо материално отговорно лице на хасковския магазин „МОТОТЕХНИКА”. Според разследващите, той пращал отчети до централата на фирмата, но не и пари. След ревизия се установила липсата на 200 бона. Съдът обаче постановил, че Ангел не бил виновен. Що се отнася до липсващите пари … Алексов имал къща, която не е обявена в общината и за нея не са плащани никакви данъци.

„По телефона: издаваме роднини и съседи за укрити доходи” Сигналите за укрити доходи от наеми ще бъдат проверявани само ако не са анонимни, уточняват от НАП” Ще се следи дали хазаите декларират сумите получавани от наем на жилищни и търговски обекти.

„Автобусните билети скачат с 20% от май” Това е прогноза на местният первозвач и общински съветник Себахтин Исмаил. Горивата били скочили с 20%, а цените на билетите били същите. Още обаче нито една превозваческа фирма не сваля билетите си, когато цените на горивата паднат.

„Бум на ученическите екскурзии” друго заглавие от страница първа. Само за Великденската ваканция са разрешени 30 екскурзии. Всички на територията на старната. Имало и навън, но това става само по проекти към еврофондовете уточняват от образователния инспекторат.

„Хасковския „Плюс” зацикли” съобщава във водещо заглавие вестник „Новинар Юг” Магазин от тази верига може и въобще да няма в областния град. Строителството трябваше да почне тази година до Финансово-стопанската гимназия. Веригата обаче била в процес на продажба. Можело да има „Лидл” добавя вестникът. Може би ще има хипермаркет „Пени”. Официално било съобщено за началото на строеж зад ПМГ-Хасково. Чакаме поне до 2011-та година.

„Копаят тясно за газ в Димитровград” , заглавие над главата на вестникът. „Широко” копаене не е необходимо защото изискванията са дълбочина/ширина са за 130/80 см. Първата газификация в региона започна с отварянето на шампанско пред багерите.

„Министърът обеща на „У” да ги оправи за седмица” Резултат от протеста на автоинструкторите. Към националната волеизява в столицата се присъединиха 10-на коли от Хасково.

„Доживотна килия за килъра на таксист” „забраняват риболова от 15-ти”-още заглавия от страница първа.

„Ренджърка прави ремонт с парите от Босна” 29 годишната Златка Христова от Хасково заминала в Босна за да пооправи финансовото положение вкъщи. Допреди година работела като продавачка, но си сменила работата защото синът и ставал първолак. Обширен материал с Рейнджърката за престоя и в босненската столица Сараево, на страница 7.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини