От х:

Днес в x:

Доживотен затвор за убиец. 100 на протест срещу дупките. Преглед на регионалния печат

"Затвор до живот за убиеца на Минка" съобщава вестник "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Убиецът е Христо Лазов, който през юни 2008-ма година жестоко уби 38 годишната Минка Андреева. Съдът не вярва на рецидивисти, но моля за милост, заявил пред магистратите Лазов. Милостта му бе отказана. Нямаше милост за Минка, жестоко обезобразена преди смъртта си. 70 хиляди кръвнина определи съда за близките на загиналата жена.

"Куйович издирва генерали по делото срещу журналист" Делото е срещу репортера на вестника Христо Христов, който си позволил да нарече в статия черногореца "Наркобос". Куйович вече е осъден на 16 години като такъв. Само че това писание го "разстроило". И той си търси правата. В някои азиатски държави осъденият за углавно престъпление автоматично си губи правата. За някои това е липса на демокрация, за други възмездие. В Азия може да не са люлка на демокрацията, но имат цивилизация от 4-5 хиляди години насам.

"Юнион Ивкони" пордаде билет за несъществуващ курс. Курсът е до София и според билета трябва да е от 10 часа сутринта. Само че закупилата го д-р Станилова, напразно чакала возилото. Сега се жалва за комисията за защита на потребителя. Тези които малко по-често участват в сериала "Пътуване с автобус до Столицата" знаят че часовете и маршрутите се сменят за дни. Така че можеш да си изгориш с пътуването. Но да ти продадат билет за липсващ курс, вече е нова сюжетна линия.

"Светла Бъчварова-областен лидер, Минка-аут" Превратът в БСП е отразен на 1-ва и 2-ра страница.

"Навалица за нови документи, МВР не смогва" Темата на броя е развита на страница 4-та. Изселниците напирали за експресна поръчка. От вчера обаче, достъпна е само обикновената. Бързата и експресната ще са на линия от 6-ти април.

"Фермери затварят "Тракия" на първи април". Заглавието е водещо за вестник "Новинар Юг". Животновъди от цялата страна протестират срещу забавените пари по програмата "de minimus". Ще блокират автомагистрала Тракия в района на Пловдив. Ще участват и хасковлии. Май само протестът му е майката. Щото не стига че всичко е на minimus при това правителство, ами и минималното не се плаща.

"Одрусаха бракониер за 1500 лв" Това е известния случай от началото на месеца, когато хванах а Ивайловградчанин с лодка, да хвърля мрежи. Той избягал от полицията и ИАРА, но после бил заловен. Глобата е безпрецедентна, защото е 2.5 пъти повече от максималната допустима по правилника на риболовната инспекция.

"100 на протест срещу дупките" Димитровградски общински съветници и граждани скочиха срещу демонстративното нежелание на вече две правителства да асфалтират околовръстното в Димитровград. Те блокираха за кратко трафика по пътя и настояваха държавата да извади едни 700 хиляди лева за 2-километровата отсечка. По закон обаче за пътища, които минават през града се грижи самата община. Тя обаче има пари само за кръпки. От което дупките не изчезват. Съветниците бяха от "Да за Димитровград" която издигна и настоящия кмет Стефан Димитров. Той обаче се ската от протестта. Тоест местната власт хем протестира срещу правителството, хем се солидаризира с него.

"Ученици бодват 500 фиданки" Учениците са на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Те ще засаждат дръвчета в двора на училището, по случай седмицата на гората.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини