От х:

Днес в x:

Замразяват цените на ток, газ, вода и парно?

Синдикатите очакват да получат окончателния пакет от антикризисни мерки на правителството, съобщи пред БНР заместник-председателят на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му съгласуваните мерки на синдикатите и бизнеса ще донесат между 5 и 8 милиарда лева допълнителни средства в хазната през следващите 7-8 месеца.

“Вече има конкретни мерки за домакинствата, съгласие между нас и бизнеса, че трябва да бъде увеличена минималната работна заплата от 1 юли. Нещо, което е изключително важно за нас е съгласието, което постигнахме и вчера не чухме сериозни обструкции, даже чухме, че това може и финансово да бъде понесено, чухме размера, а именно, възстановяването на справедливото обезщетение за безработица, разбирайте 60% от дохода, на който си се осигурявал, което значи отпадането на досегашния таван, който е 240-260 лева. Става дума за увеличение на обезщетението за безработица - максималното до 1200 лева", каза още синдикалистът.

Той смята, че мерките са доста радикални, като в тях влиза и замразяване на държавно регулираните цени.
"Това значи до края на годината всички тези напъни на държавните монополи да вдигат цени на ток, на газ, на парно, на вода, просто ще бъдат замразени. И за това получихме съгласие и от премиера, и от финансовия министър“, заяви Пламен Димитров.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини