От х:

Днес в x:

Бой в ГЕРБ. Шофьор на линейка стана шеф във ВиК. Преглед на печата

Бой в ГЕРБ, съобщава в заглавие над главата „Хасковска Марица” днес. Секретарят на партията в Минерални бани Иван Вълчев налетял на бой на бащата на лидера Сийка Димитрова. Мелето станало в заведението на РПК в селото.

Шофьор на линейка оглави ВиК Симеоновград, пише в другия акцент на първа страница. Борислав Шишманов пое местното водно дружество при последните рокади, при които бяха сменени трима началници. Пред изданието управителят на ВиК Петко Стойчев признава, че Шишманов е карал линейка, но уточнява, че има университетско образование – публична администрация. Дипломата му била от УНСС.

Пламен Шумаков сменя Николай Кючуков във ВМРО, пише в акцента на втора страница. В петък цялото ръководство на воеводите в хасковско обяви, че минава в НИЕ. За мястото на областния шеф Николай Кючуков се спрягал д-р Пламен Шумаков. Информацията обаче не е потвърдена официално от координатора на ВМРО за Южна България Антон Антонов.

Дърворезач си отряза пръста, пише на криминалната страница. Господин Атанасов пострадал, докато режел дърва за печката си.

Бракониери се изплъзнаха от министър Найденов, пише още на страницата. Министърът бил финтиран на язовир „Ивайловград”, където отишъл на изненадваща проверка.

Възраждането на щангите почна от Хасково, пише на 4 страница в броя. Темата е проведеното през уикенда състезание в зала „Дружба”.

Коледарите и нестинарите са визитките ни пред света. Това казва в интервю за изданието хореографът доц. Георги Хинов. Разговорът с него е на 5 страница.

Гербаджия вини РВМС, уморили му козите, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Неджайтин Шабан от Сърница обвинява ветеринарната инспекция, че не му пращали доктор за болните животни, защото бил от ГЕРБ. От РВМС пък контрират, че самият той е уморил стоката си от глад.

Затвор за бракониерите. Това е извод от думите на земеделския министър Мирослав Найденов, който инспектира язовир „Ивайловград” в събота. Предстояли промени в наказателния кодекс, с които бракониерството ще се инкриминира.

Сгащиха автокрадец до гробища, пише в акцента на 3 страница. Екшънът станал в Нова Надежда след сигнал от местни, че съмнителна кола с кърджалийска регистрация снове из селото. Щом видял ченгетата, криминално проявеният хукнал да бяга, като изоставил колата, но бил сгащен и арестуван.

Уволниха още 7 митничари, пише на страницата. И седмината били служители в БИАС.

„Марица” – 2.7 млн. на километър, пише на 6 страница. Тема на материала  е изграждащата се вече 18 години магистрала.

„Тангра” с 2 от 3 купи на „България танцува”, пише на 12 страница. Очакван резултат на проведения в неделя фестивал в димитровградската зала „Младост”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини