От х:

Днес в x:

Забраниха секс-гривните в Бразилия

Кметът на Навегантес, град в южната част на Бразилия, забрани носенето на „секс гривни" в училищата, цветът на които е код за сексуални действия, съобщава АФП. На уебсайта на кметството, Роберто Карлос де Соуза заявява, че е взел това решение, „защото последствията от тази афера предизвикват погрешни дискусии за сексуалността".

"Имаме деца на 10 до 12 години, които използват неподходящ език за сексуалността по време на часовете, поради тази мода", обяснява де Соуза. Тези гривни ще бъдат забранени в училищата, а учителите ще трябва да провеждат образователни мероприятия с учениците и техните родители, за да ги уведомяват за носенето на аксесоарите.

Според слуха младежите се отдават на игри в училище, като целта е да се отнеме гривна с цвят по избор, за да се получат в замяна съответните сексуални услуги (червено-целувка по устните, виолетово - сексуални отношения). Новата мода постави на нокти образователните институции, след като момиченце се опита да целуне друго в училище.

Кметът на града изказа „загриженост за преждевременната сексуализация" на децата.

Модата на секс-гривните се роди във Великобритания преди няколко години и достигна до Бразилия през 2009 г, като причини загрижеността на педагозите, допълва БГНЕС. Цената на гривните е ниска - два реала, което се равнява на под едно евро за десет броя.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини