От х:

Днес в x:

Българската култура достигна дъното

Патриот съм, свързан съм с българските корени, имах възможност през последните 20 години да остана да работя и живея в чужбина, заяви в предаването "На кафе" по Нова телевизия известният български изпълнител Георги Христов, предаде КРОСС.

В същото време той отбеляза, че много неща иска да се променят в България, но нищо не се променя, а цари обикновен популизъм. Като аполитичен човек, Христов каза, че иска нещата да се променят към по-добро, но си спомня, че България е била по-зелена, по-чиста, без дупките по пътищата. Да всички бяхме равни, но сега е див капитализъм и всеки иска да открадне и мрази другия, каза певецът.

Христов допълни, че и по време на социализма, и по време на демокрацията е срещал спънки в кариерата си. "Не могат ми вземат гласа и публиката", отбеляза той. Според него медиите също имат своя принос за опростачване на културата ни и появяването на "сапунените балони" в тази посока. Според Христов цари елементаризъм и за да си стойностен, не е необходимо да присъстваш всеки ден на екран. "Има място за всеки под слънцето, но всеки трябва да си знае мястото", каза Георги Христов. Той отбеляза, че България страда в момента от липсата на музикални критици.  Христов не пожела да коментира песента за Евровизия и дали тя ще е успешна по повод поредния скандал.

Той с благодарлност отбеляза, че покойната Мария Нейкова го е научила как да стига до сърцата на хората и как се върви по ръба на комерсиалното и професионалното, което никак не е лесно. И в момента има стойностни песни като "Двама", изпълнявана от Мария Нейкова, а сега и с кавър на Георги Христов, но те не са пускани по радиа, телевизии, е мнението на поп певеца. Българската култура достигна дъното, а сега копаем и надолу, каза Христов.

Във видеовръзка с италианската изпълнителка Джани Фалконе, с която двамата имат дуетно парче,  тя заяви, че са се срещнали с Христов за първи път в Рим. "Той е много голяма звезда, професионалист и много ми е помагал. Прекрасен е и се забавлява", каза Фалконе и призна, че е влюбена в него.

Христов съобщи, че вече почти е готов поредният му нов албум, но той отново държи и 12-те песни в него да са стойностни. Той отбеляза, че концертите за него са изключително важни, защото не може да е изпълнител на "мъртво и не е привърженик на буфосинхронадата".

По повод забраната на композитори към изпълнители да изпълняват техни песни от миналото, Христов коментира, че те са си взели парите от Балкантон и по принцип трябва да си търсят парите от организаторите на концертите. За мое щастие аз работя с композитора Димитър Гегов, с който нещата са уредени, а и 90% от песните ми са авторски, каза Христов и отбеляза, че от "Музикаутор" е взел в годините 1500 лева, а от "Профон" нула стотинки.

Христов честити празника 3 март на всички българи и ги посъветва да обичат българското.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини