От х:

Днес в x:

Пайнера дава 20 бона заплата

Митко Димитров Пайнера даде безпрецедентна заплата

Известният музикален магнат, димитровградчанина Митко Димитров-Пайнера, е склонил да дава 20 бона заплата на най-оборотното си лице в музикална империя „Пайнер“, Преслава. Това призна самия Димитров в ефира на Дарик радио по случай 11-я рожден ден на медията в Хасково. Въпроса бе зададен от народния представител Иван Петров, който се изявяваше като водещ.

Щедро надарената с прелести звезда била изтормозена от данъчните с постоянните си проверки миналата година, обясни Пайнера. Бирниците установили, че приходите и от хонорари на звездата надхвърлят 50 хиляди лева годишно. Това автоматично я задължава да се регистрира по ДДС и плаща 20% налог. Преслава обаче нямала БУЛСТАТ, нито фактури и цялото това счетоводство започнало да и идва в повече. За да и спести ядовете, Димитров-Пайнера и вдигнал от началото на тази година заплатата на 20 хиляди, което е в пъти повече от досегашното и възнаграждение.

Пайнера призна че подопечните му певици имат невнесени данъци, но посочи че в последните няколко години фирмата му е била сред най-изрядните данъкоплатци в България. Хайката на НАП спрямо фолк звездите бе определена от музикалния магнат като търсене на медийна сензация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини