От х:

Днес в x:

Изкачване до първенеца на Краище - връх Било, организира тази събота Трънското туристическо дружество

Изкачване до първенеца на Краище - връх Било, организира Трънското туристическо дружество (ТТД), съобщиха от организацията.  

Преходът е предвиден за тази събота и ще започне от село Долна Мелна. Разстоянието, което ще изминат планинарите, е около 20 километра с 850 метра положителна денивелация.

Началото е в 09:30 часа, а сборният пункт е центърът на селото. За изкачването е необходимо подаване на информация към Главна дирекция "Гранична полиция". Уведомяването става на имейл rdgp_dragoman@abv.bg. Участниците трябва да напишат трите си имена, ЕГН, както и да посочат, че ще се включат в организираното от ТТД събитие.

Било е най-високият връх на планината Кървав камък и е разположен на границата със Сърбия. От първенеца се открива гледка и към сръбските върхове в Краище, сред които Църноок, Бесна кабила и Велики Стрешер.

ТТД възниква през лятото на 2017 г. Целите, които си поставя то, са в посока развитие на туризма и опазване на околната среда. Сред основните му активности са почистване и маркиране на туристически пътеки; организиране на изкачвания на планините за всички любители; популяризиране на туристически обекти, места за отдих и настаняване; организиране на туристически и спортни прояви, акции по почистване и др.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини от Перник

Последни новини