От х:

Днес в x:

Делото срещу Лютви Местан стартира начисто

Днес, 13.05.2024г., състав на Окръжен съд – Кърджали даде ход на разпоредително заседание по наказателно общ характер дело №62/2024 г., образувано по внесен отново от Окръжна прокуратура – Кърджали  обвинителен акт, след като с определение от разпоредително заседание, проведено на 23.11.2023 г., състав на съда прекрати съдебното производство по наказателно общ характер дело №1/2021 г. и го върна на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство отстраними съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите, а именно: изготвяне на обвинителен акт, отговарящ на изискванията на чл.246, ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

По наказателно общ характер дело №62/2024г. са предадени на съд двама подсъдими – Ю.А. и Л.М., за извършено престъпление в условията на независимо съпричиняване, с обвинение по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. трето от Наказателния кодекс - причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие на 14.04.2019г. на кръстовището на главен път I-5 и пътя за с. Загорско, общ. Момчилград.

В днешното съдебно заседание бяха  конституирани като частни обвинители наследниците на пострадалата Е.Ю.А., след което бе даден ход на производството по чл.248 от Наказателно-процесуалния кодекс.

След изслушване становищата на страните по въпросите по чл. 248, ал. 1, т. 1 – т. 8 от Наказателно-процесуалния кодекс, и след съвещание, съдът се произнесе, че следва съдебното производство по делото да бъде прекратено и същото да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите, а именно: изготвяне на обвинителен акт, отговарящ на изискванията на чл.246, ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и/или протестиране в седмодневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Това съобщиха от Пресцентъра на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини