От х:

Днес в x:

Борислав Димитров и Гюрхан Азиз са сред най-изявените по физика от област Кърджали

Борислав Димитров и Гюрхан Азиз са сред най-изявените по физика от област Кърджали, които защитиха знанията си  сред финалисти от цялата страна на Националната олимпиада по физика

Успехът се превръща в традиция. Това е изводът, до който се достигна след приключилата олимпиада по физика. За втора поредна година възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали се класират заНационалния кръг на олимпиадата по физика.

Очаквано и закономерно е участието на Борислав Димитров от 10 клас, който постигна дванадесети резултат в своята възрастова група сред лауреатитеи Гюрхан Азиз от 11 клас, представил се достойно внай-конкурентната възрастова група в Национална олимпиада по физика, която се проведе в гр. Враца, където мериха сили 120 олимпийци от цялата страна, разделени в пет възрастови групи.

Гюрхан се състезаваше в Пета състезателна група, заедно с ученици от 11 и 12 клас, които изучават профил физика. Той се подготвя за участието си самостоятелно, без да изучава физика в училище, подкрепян и мотивиран от преподавателката си Катя Славова. За неговата последователност, талант и упорит труд  говорят участията и наградите му през последните години – четвърто място на Националната олимпиада по физика 2023 г., втора награда на Националното есенно състезание по физика 2023 г., трето място и бронзов медал на Националното пролетно състезание по физика 2024 г. и закономерно, достойното му представяне на Националния кръг.

Борислав също има поредица от отлични представяния - Национално есенно състезание по физика 2023 г., Национално пролетно състезание по физика 2024 г. и Националния кръг на олимпиадата.

Поздравяваме ви достойни млади физици! Вашите постижения са гордост за ЕГ „Христо Ботев“ и гр. Кърджали, те са сигурен знак за вашата успешна реализация!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини