От х:

Днес в x:

„Да обичаш Гершуин“ е новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония

    „Да обичаш Гершуин“ е новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония. ПРЕМИЕРАТА му в Смолян ще е на 24 април, в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, от 19 ч.

    Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат още солистите Теодосий Спасов – кавал, и джаз певецът Васил Петров, както и най-добрите джазови музиканти у нас - Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет и Христо Йоцов – барабани, който е автор и на впечатляващите аранжименти.

    Програмата включва едни от най-красивите произведения на Дж. Гершуин. „Пак имахме проблем да изберем това, което на нас ни харесва най-много от тази музика, да слеем много теми една в друга. Христо Йоцов е някакво абсолютно събитие в България – не знам човек, който да пише такава модерна симфонична музика, каквато пише той. Направи такива аранжименти, че първия път, като ги чух, се разплаках – прекрасни са“, сподели за БНТ Хилда Казасян.    

    „Да обичаш Гершуин“ е третият мащабен проект, който Хилда Казасян реализира съвместно с Плевенската филхармония и споменатите музиканти. Предходните две заглавия – „Да послушаме кино“ и „Световното кино в музика“, се радват на огромен зрителски интерес в цялата страна, както и награда „Кристална лира“.
    Билети за този така вълнуващ спектакъл, можете да закупите:
    от касата на театъра – 0886 755 554 (Работно време: 10:00 – 13:00 часа и 14:00 – 19:00 часа.)
    В мрежата на Ивентим: https://www.eventim.bg/bg/bileti/da-obichash-gershuin-smolyan-rodopski-dramatichen-teatr-nikolay-haytov-1402407/performance.html

     

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини