От х:

Днес в x:

Бойко Борисов заговори за външен натиск за министри

Много исках да имам правителство. Това сподели в кулоарите на Партийния дом лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Затова излъчил и преговорен екип.
 
Лидерски срещи - да, лидерски говорилни - не, подчерта той. Преговорният екип на ПП-ДБ все се множил, а Борисов трябвало всички да изслушва. Получавала се една говорилня. По време на преговорите се чували само обиди, правели се кръгли маси с цел да сплашат първите в парламента.
 
Винаги съм поставял държавата пред партията, похвали се Борисов и припомни, че в ГЕРБ никой не искал да разговаря с ПП-ДБ, защото чували само обиди. Моето влияние върху нашите симпатизанти и членове не е безгранично и аз не мога да им кажа едно вчера и днес друго, заяви Борисов в отговор на въпроси дали не може преговорите да продължат и да се намери все пак компромис.
А лидерска среща по думите му е имало. В четвъртък и петък се срещнал с Асен Василев и Атанас Атанасов в Партийния дом. На листа в споразумението Борисов подчертал Асен Василев, че остава като най-важния в правителството. Оставил и Тодор Тагарев, оставил и Румен Радев. Махнал Александър Йоловски от кабинета. Борисов поискал еднозначен отговор: Да или Не, а вечерта след катастрофата се чул с Василев. Той поискал други хора за МВР и за Електронното управление. По думите на Борисов в МВР ПП-ДБ имали четирима заместници.
 
За съдебната реформа искал ясен анализ, за да даде подкрепата си. Винаги бил подкрепял Христо Иванов. През уикенда Мария Габриел казала отново какво може да отстъпи, Николай Денков поискал МВР и МЕЕ. В неделя в 14.00 ч. отново изпратил Мария Габриел при Николай Денков, който предложил в МВР ГЕРБ да сложат Румяна Бъчварова.
 
Започнали да звънят по телефона му министри от други държави да лобират за исканията на Кирил Петков и да отстъпи пред МВР. Този натиск Борисов не могъл да преглътне. До последния момент те бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Партньорите били инат до последно.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини