От х:

Днес в x:

Иск за 3 млн. долара: Metallica загуби дело срещу застрахователите си

Хеви метъл легендите Metallica загубиха дело срещу застрахователите си за загуби от епидемията на Covid, като съдията цитира Тейлър Суифт в решението си, предаде АФП. Групата искаше 3 млн. долара, за да покрие сметките си, след като през 2020 г. концертите в Южна Америка трябваше да бъдат прекратени, тъй като коронаврусът обиколи света. Но застрахователите им, Lloyd's of London, отхвърлиха иска им, като заявиха, че не са длъжни да изплащат обезщетения в случаите, когато инфекциозни болести са причинили загуби.

Фронтменът Джеймс Хетфийлд и колегите му рокаджии заведоха дело в Калифорния, като поискаха от съдия да принуди застрахователите да изплатят обезщетението, настоявайки, че зад отмяната на концертите в Аржентина, Чили и Бразилия може да стоят други фактори. Но съдия Мария Стратън постанови тази седмица, че искът на Metallica не е основателен, като заяви, че е "абсурдно да се мисли, че закриването на концертите не е резултат от Covid

-19". "През март 2020 г. не е имало ваксина срещу Covid-19 и лекарства за лечението му. "Вентилаторите бяха в недостиг. Маски N-95 почти не съществуваха. Пациентите се лекуваха в палатки на паркингите на болниците... Хората бяха ужасени." "Да перифразирам Тейлър Суифт: "Ние бяхме там. Помним го твърде добре." Metallica, чийто оригинален състав се формира в Калифорния в началото на 80-те години на миналия век, е една от най-влиятелните метъл групи през последния половин век, предава БГНЕС.

 

Източник: actualno

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини