От х:

Днес в x:

Лекарите с ленти на ръкава от 01.03. От 07.04 блокират пътища

Малките болници ще протестират ефективно защото са изправени пред фалит

Лекари и здравни работници от общинските болници в региона, ще протестират символично срещу здравната реформа на 1-ви март, съобщи председателят на РЛС д-р Динчо Генев. Ако гласът им не бъде чут, медиците се вдигат на митинги и блокират пътища на 7-ми април. Тогава е денят на работещите в сферата на здравеопазването.

Решението за протестите е взето днес, на национална среща в Първомай на 35 общински болници в България. От региона са участвали ръководителите на лечебните заведения в Харманли, Димитровград и Свиленград, д-р Динчо Генев, д-р Здравко Наков и д-р Димитър Ермов.

Първоначалните индикации бяха, че общинските болници ще се вдигнат още в края на тази седмица. „Министърът ни даде обещания че ще отблокират допълнително 400 млн. лева за здравеопазване. Не ми е ясно от къде ще дойдат парите, но ще им дадем толеранс“ коментира д-р Генев. Директорите на лечебните заведения в региона обаче бяха категорични, че ефективен протест ще има ако нещата не се променят. В болниците ще останат дежурни кабинети които да поемат належащите случаи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини