От х:

Днес в x:

Възраждане и БСП категорични за предсрочни парламентарни избори

    „Ясни и категорични сме, че този парламент в това мнозинство е изчерпан и нещата могат да се променят за добро за България само през предсрочни избори“. Това бе първият коментар на Корнелия Нинова след след днешните консултации за съставяне на ново правителство при президента Румен Радев. По време на разговорите в Президентството са обсъдени възможностите за трети мандат в рамките на този парламент, но от БСП са категорични, че в такъв вариант няма да участват.

    Ние смятаме, че в голяма степен отиваме на предсрочни избори, защото не могат да се разберат как да си поделят държавата, заяви Нинова. По думите на лидера на БСП макар и индиректни, има сигнали, че преговарящите групи от ПП-ДБ и ГЕРБ няма да стигнат до разбирателство.

    Нинова отказа да прави прогноза колко партии биха влезли в парламента, ако има нови избори, но беше категорична: Ние ще участваме, готвим се и за европейски избори и за предсрочни парламентарни. Ще участваме и ще влезем в парламента!

    Нинова обобщи: Мислим, че е по-добре да има избори, защото още 9 месеца България да бъде подложена на това изпитание-сам да се разпределят постове, да се овладява държавата, да се препира Борисов, и всеки ден народът да гледа кога къде иска да се намести, коментира още Нинова. Тя отбеляза, че през последните месеци не е имало конструктивни разговори от управляващите по важни за хората теми, а само за „избелване на мафията“.

    Преди БСП на „Дондуков“ 2 на консултация с президента бяха „Възраждане“.

    Между лидерът Костадин Костадинов и президента Румен Радев се усети напрежение още в началото на разговора, в частта, която бе позволена за излъчване от медиите.

    Костадинов обяви, че от „Възраждане“ винаги са готови да предложат вариант за правителство и да представят състав. Изборите не са наложителни, те са задължителни, заяви той.

    Така повече не може да се продължава, категоричен бе Костадинов. Олигархично-посланически модел ни управлява, според "Възраждане" и на това трябва да се сложи край. Държавата се разделя по феодално-олигархичен модел, разкритикува Костадинов. Той не вярва, че ще се стигне до избори, защото се виждало как се разделя държавата и постовете. Безвремието, в което е изпаднала държавата, ни убива, по мнението на лидера на "Възраждане".

    Разбирам вашите вълнения, сподели Румен Радев и призова депутатите от "Възраждане" за по-умерен тон.

    Костадинов обаче контрира опита на Радев за успокояване на тона с думите: Вие също имате вина ситуацията в страната да е такава! Вие трябваше да застанете в защита на българския народ, подчерта лидерът на "Възраждане". Това е абсолютно невярно, отговори Румен Радев, който без решение на НС не можел да разпише указ за провеждане на референдума.

    лидерът на формацията Костадин Костадинов заяви след приключване на разговорите: Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре!

    Консултациите при президента днес продължават следобед с разговори с представители на Има такъв народ.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини