От х:

Днес в x:

Зеленски за папата: Посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли призива на папа Франциск за мирни преговори с Русия, определяйки го като „виртуално посредничество“ от разстояние, предаде Ройтерс.

Зеленски не коментира пряко Светия отец или позицията му в редовното си вечерно видеообръщение, но намекна, че идеята на папата няма нищо общо с усилията на религиозните фигури в Украйна да помогнат на страната, отбелязва Ройтерс.


„Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа“, посочи Зеленски. „А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи“, допълни украинският президент.


Швейцарската обществена телевизия в събота публикува на сайта си откъси от интервю с главата на Римокатолическата църква, записано миналия месец, в което той призова Украйна да „има куража да развее бялото знаме“ и да преговаря за прекратяване на войната с Русия.


„Когато руското зло започна тази война, украинците се изправиха в защита. Всички християни, мюсюлмани, евреи. Благодаря на всеки украински свещеник, който е в армията, в силите за отбрана, на фронтовата линия, защитавайки живота и човечеството. Те ни подкрепят с молитва, с разговори и с дела. Ето какво представлява връзката между църквата и народа. А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи“, заяви Зеленски.


На 9 март тази година папа Франциск каза в интервю за швейцарското радио RSI, че Украйна трябва да има „куража на бялото знаме“. Той употреби думата „загуба“ и препоръчва на украинската държава и армия да преговарят с Русия.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини