От х:

Днес в x:

Държавният авиационен оператор ще лети с гориво от ''Шел''

Дъжавният авиационен оператор ще лети с гориво от ''Шел'', съобщи пред журналисти транспортният министър Георги Гвоздейков.

По думите му договорът ще бъде сключен утре или вдругиден, като цената ще е по-ниска от досегашната.

Гвоздейков определи като „абсолютна дезинформация и фалшива новина“ информацията, че държавният авиоционен оператор спира да лети. Гвоздейков обясни, че цитираното писмо на шефа на авиотряда е обемен документ, който обяснява ситуацията.

По-рано стана ясно, че ръководителят на Държавния авиационен оператор Златко Златев е изпратил писмо до Гвоздейков, като в него се посочва, че правителствените самолети могат да спрат да летят заради отмяната на дерогацията. В писмото се посочва още, че или дерогацията за Държавния авиационен оператор трябва да се върне, или да бъде сключен нов договор.

Златев информира, че правителственият авиоотряд е поискал оферти за доставка на гориво от трите наземни оператора на летище София, но е получил оферта само от „Соф Кънект“. Получената оферта е за над 3400 евро на тон и депозит от 200 000 евро, което не устройва държавното дружество и офертата не е приета. До този момент дружеството е зареждало руско авиационно гориво за малко над 1000 долара за тон, съобщава „Медияпул“.

Поискана е и оферта от Shell&МОН Aviation, но е получен отказ. Причината е, че компанията не се е съгласила с поставените от авиационния оператор условия. Цената на горивото от Shell e сходна на тази на „Лукойл“. Тук обаче има проблем - Shell ще прекрати дейността си в България през юни, пише още „Медияпул“.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини