От х:

Днес в x:

Събитията организирани от Община Радомир по повод Националния празник 3-ти март

Изложба предоставена от НПМ „Шипка - Бузлуджа“ гр. Казанлък поставя началото на събитията организирани от Община Радомир по повод Националния празник 3-ти март.
По повод 146 години от Освобождението на България, Общински исторически музей открива изложба под наслов „От оръжието към плуга. Животът на опълченците след Освобождението“, тя ще бъде открита на 01 март 2024г. от 13:00ч.
На 03 март 2024г. празничната програма ще започне в 10:30 ч. на площад „Войнишко въстание“, където в знак на почит ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Никола Корчев. След официалната церемония, с шествие, признателните радомирци ще се насочат към площад „Свобода“, където пред административната сграда на Община Радомир, от 11:00 часа, ще се проведе тържествено издигане на националния флаг на Република България.
Честванията по повод Освобождението на България ще продължат с концерт на деца и ученици от образователните институции, и със специалното участие на фолклорния певец Антонио Симеонов.
От 18:00 ч., в салона на читалище „Напредък-1895г.“ ще бъде представен музикално-танцов спектакъл „Възрожденци“ на ФА „Етнофолк“. След финала на спектакъла, празничният ден ще завърши със заря.
Заповядайте!!!

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини