От х:

Днес в x:

Посолството на Русия към София: Навални е наша работа. Не ни се месете във вътрешните дела

Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно управляващ посолството на Русия у нас по повод смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални. Това стана ясно от съобщение във Фейсбук на Московската мисия у нас.

Ведомството на Мария Габриел изобщо не информира, че е предприело такава, иначе логична, но закъсняла стъпка.

Ето какво гласи коментарът на посолството на Русия:

„На 23 февруари т.г временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България.

По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.

От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация."

Освен наглия тон на прессъобщението на Московската мисия, прави впечатление, че на срещата не е отишла Елеонора Митрофанова, а „временно управляващ“. Само преди ден тя бе в София и поднасяше цветя на паметник по повод Деня на защитника на Отечеството.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини