От х:

Днес в x:

Кайли Миноуг ще получи наградата за световна икона на „Брит“

Кайли Миноуг ще получи наградата за световна икона на тазгодишната церемония на „Брит“. Тя ще се проведе на 2 март и ще отличи дългогодишната кариера на Кайли.

Номинирана е и за международен изпълнител на годината заедно с Тейлър Суифт, Оливия Родриго и Лана Дел Рей. Кайли също така е потвърдила участието си на сцената и ще се присъедини към вече обявените Дуа Липа и Лана Дел Рей.

По повод на съобщението Кайли каза: „Изключително съм развълнувана, че ще бъда удостоена с наградата „Световна икона“ и че ще се присъединя към плеяда от такива невероятни изпълнители.

„Обединеното кралство винаги е било моят дом, така че британците имат много специално място в сърцето ми. Имам невероятни спомени от наградите през годините и нямам търпение да се върна на сцената на „Брит“."

Наградата „Икона на „Брит“" е най-високото отличие, което се дава от организаторите на наградите и е „запазено за наистина изключителни артисти“.

През 2021 г. Тейлър Суифт стана първата жена, спечелила престижната награда. Сред предишните ѝ носители са сър Елтън Джон, Дейвид Бауи и Роби Уилямс.

Кайли вече е спечелила три награди „Брит“ и е продала над 80 милиона записа по целия свят. Освен това тя има девет албума и седем сингъла под номер едно във Великобритания.

По-рано през февруари австралийската певица и авторка на песни беше удостоена с първата награда за най-добър поп денс запис на наградите „Грами“ за хита си Padam Padam, който стана популярен миналото лято.

Сред другите изпълнители, които са номинирани за тазгодишните награди „Брит“, са The Rolling Stones, Little Simz и Арло Паркс.

Водещи на церемонията в лондонската O2 Arena ще бъдат Клара Амфо, Мая Джама и Роман Кемп.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини