От х:

Днес в x:

Да кажеш „Да“ с усмивка на ученическата си любов

    12 двойки от Хасково се венчаха на днешната символична дата-14 февруари, когато се отбелязва хубавият български празник Трифон Зарезан и е един от най-емоционалните дни за хората, които се обичат-Денят на влюбените.

    И тази година традицията беше спазена и част от двойките бяха венчани лично от кмета на Хасково Станислав Дечев, който им предаде брачните свидетелства.

    В ритуалната зала първи заветното „да“ си казаха още преди обяд две от двойките. И двете нови семейства, са всъщност нови само пред закона. Оказа се, че и двете двойки младоженци са всъщност ученическа любов.

    Че съдбата ги е свързала още преди да се открият един друг, докато са били на ученическата скамейка, са убедени Иванка и Иван. И на двамата фамилиите им съвпадат -Димитров и Димитрова и от днес са семейство Димитрови и по документи. Дълги години двойката обмисляла да подпише и сега решила да съчетае сватбеното тържество със деня на св.Валентин. От малки сме заедно и днес е наша сбъдната мечта, призна булката.
    А след подписването, заедно с кумовете си те отпътуваха за празнични си ден към Златоград.

    След семейство Димитрови към брачния олтар пристъпиха Мирела Запрянова и шампиона по борба Георги Ванчев. Вече седем години те са заедно. Днес подписват, придружени от кумовете си, а за лятото организират сватбеното си тържество, тъй като чакат много гости и от чужбина. Той врява, че има смисъл в обещанието „Докато смъртта ни раздели“, но за да се изпълни -важно е доверието между двамата. А за нея Георги е перфектният мъж, казва, че е топ-100 от 100.

    Днешните бракосъчетания по традиция са безплатни, а двойките получиха и подаръци за спомен от общината.

    От началото на година в Хасково 49 двойки са сключили граждански брак.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини