От х:

Днес в x:

Откриха звено на Жандармерията в Харманли заради бежанския лагер

    Ново звено на дирекция „Жандармерия” бе открито днес в Харманли. Лентата на новата структура прерязаха заместник-министъра на МВР Христо Стефанов и кмета на община Харманли Мария Киркова.

    Помещенията на жандармерийското звено са ситуирани в сградата на Районна прокуратура – Харманли.

    „Благодаря на Общинския съвет в Харманли и на кмета Мария Киркова за възможността да може днес да открием тук това звено към ЖСОБТ като подразделение към Регионално жандармеристко управление в Кърджали, каквото беше и желанието на Гражданския инициативен комитет за по-засилено присъствие на жандармерията във връзка с опазването на обществения ред. Знаем, че в Харманли криминогенната обстановка е по-особена във връзка с Центъра за мигрантите, така че преценихме нуждата от откриване на такава структура“, каза зам.-министър Христо Стефанов.

    Беше отслужен и тържествен водосвет за откриването на звеното на Жандармерията.

    „В звеното ще работят между 10 до 15 служители денонощно, в зависимост от обстановката и при необходимост ще се концентрират още сили, за да се гарантира сигурността и спокойствието на местните жители“, каза директорът на Главна дирекция „ЖСОБТ” главен комисар Димитър Андонов.

    По-рано беше представен и годишният отчет-анализ на Областната дирекция на МВР Хасково.

    „Бихме могли да дадем една добра оценка за работата на ОД на МВР – Хасково. В хода на анализа бяха споделени, както пропуски, които са допуснати през годината, така и добри практики. Беше обърнато внимание на отличното взаимодействие с местната областна управа, местната администрация, както с Окръжния и Районния съд, така и с Окръжна и Районна прокуратура в Хасково“, каза заместник главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

    Присъстваха директорът на МВР в Хасково главен комисар Чавдар Георгиев, началникът на Районното управление в Харманли Димитър Христозов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гш
      гшфт
      5 -1
      18:01, 6 фев 2024
      Либералните гъсеници начели с Хаджигенов не харесват това!
    • 2
      До
      До кога
      5 -2
      20:59, 6 фев 2024
      Кой ще ги храни тия и ония другите !
      Боже пази България !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини