От х:

Днес в x:

Откриха звено на Жандармерията в Харманли заради бежанския лагер

  Ново звено на дирекция „Жандармерия” бе открито днес в Харманли. Лентата на новата структура прерязаха заместник-министъра на МВР Христо Стефанов и кмета на община Харманли Мария Киркова.

  Помещенията на жандармерийското звено са ситуирани в сградата на Районна прокуратура – Харманли.

  „Благодаря на Общинския съвет в Харманли и на кмета Мария Киркова за възможността да може днес да открием тук това звено към ЖСОБТ като подразделение към Регионално жандармеристко управление в Кърджали, каквото беше и желанието на Гражданския инициативен комитет за по-засилено присъствие на жандармерията във връзка с опазването на обществения ред. Знаем, че в Харманли криминогенната обстановка е по-особена във връзка с Центъра за мигрантите, така че преценихме нуждата от откриване на такава структура“, каза зам.-министър Христо Стефанов.

  Беше отслужен и тържествен водосвет за откриването на звеното на Жандармерията.

  „В звеното ще работят между 10 до 15 служители денонощно, в зависимост от обстановката и при необходимост ще се концентрират още сили, за да се гарантира сигурността и спокойствието на местните жители“, каза директорът на Главна дирекция „ЖСОБТ” главен комисар Димитър Андонов.

  По-рано беше представен и годишният отчет-анализ на Областната дирекция на МВР Хасково.

  „Бихме могли да дадем една добра оценка за работата на ОД на МВР – Хасково. В хода на анализа бяха споделени, както пропуски, които са допуснати през годината, така и добри практики. Беше обърнато внимание на отличното взаимодействие с местната областна управа, местната администрация, както с Окръжния и Районния съд, така и с Окръжна и Районна прокуратура в Хасково“, каза заместник главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

  Присъстваха директорът на МВР в Хасково главен комисар Чавдар Георгиев, началникът на Районното управление в Харманли Димитър Христозов.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Гш
   гшфт
   5 -1
   18:01, 6 фев 2024
   Либералните гъсеници начели с Хаджигенов не харесват това!
  • 2
   До
   До кога
   5 -2
   20:59, 6 фев 2024
   Кой ще ги храни тия и ония другите !
   Боже пази България !
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини