От х:

Днес в x:

Япония е деветата държава, която спира финансирането на агенцията за палестинските бежанци

Япония обяви, че също спира финансирането на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (УНРВА) заради обвиненията на Израел, че някои от служителите ѝ са участвали в нападението на „Хамас“ срещу еврейската държава на 7 октомври, съобщи Франс прес.

УНРВА уволни няколко свои служители и обеща пълно разследване, но въпреки това Израел обяви решението си да забрани на агенцията да продължи да работи в Газа след войната.

Япония е деветата държава, която спира финансирането на агенцията на ООН, след такива страни като САЩ и Германия.

Токио заяви снощи, че е „изключително обезпокоен от предполагаемото участие на членове на персонала на УНРВА в терористичната атака срещу Израел на 7 октомври миналата година“.

„В отговор на това Япония реши да преустанови по-нататъшното финансиране на УНРВА за момента, докато агенцията провежда разследване по въпроса и обмисля мерки в отговор на обвиненията“, се казва в изявление на японското външно министерство.
В същото време Токио ще продължи „да полага дипломатически усилия за подобряване на ситуацията в ивицата Газа и за облекчаване на положението на цивилното население възможно най-скоро чрез предоставяне на подкрепа на други международни организации“, се казва още в изявлението.

 

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини