От х:

Днес в x:

"Виваком" и А1 вдигат цените

Абонатите на "Виваком" няма да се зарадват на тази новина - сметките им ще се увеличат от следващия месец.   

Компанията обяви, че ще актуализира тарифата си заради натрупаната инфлация за 2023 г. По данни на НСИ потребителските цени са се увеличили с 4.7% миналата година. С толкова ще поскъпнат и услугите на "Виваком". Малко по-късно и от А1 потвърдиха, че ще направят индексация.

"Поради продължаващото нарастване на разходите за труд и доставка на стоки и услуги, на основание Общите условия на Vivacom от февруари 2024 г. цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги ще бъде увеличена с натрупаната инфлация за 2023 г. – 4,7%", обясняват от "Виваком", откъдето вече започнаха да разпращат на клиентите си "честитки" за повишението. 

Уточнява се, че няма да бъдат вдигани цените за социални абонаментни планове и планове за хора с увреждания за мобилни и фиксирани гласови услуги. Старите суми ще продължат да плащат и абонатите, които имат договори с придобитите оператори, както и за услуги, за които е подписано споразумение за нов срок на договора след 1 януари 2024 г.

А1 също ще прави индексация, "Йетел" засега мълчи

Пред БТА от A1 заявяват:

"Нашите разходи са сериозно увеличени, което налага да извършим индексация на месечните абонаменти такси. Това е стандартна практика в ЕС, която е предвидена в договорите и съответно приложимите към тях Общи условия на нашите клиенти  Анализираме влиянието на инфлацията върху нашия бизнес, за да можем да вземем най-доброто решение за нашите абонати и за компанията. След като имаме готовност, ще уведомим нашите клиенти във възможно най-кратки срокове".

От третия мобилен оператор "Йетел" заявяват, че на този етап не биха коментирали темата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини