От х:

Днес в x:

Малката щерка на Ким Чен Ун е най-вероятният му наследник

Малката дъщеря на Ким Чен Ун, която напоследък го придружава навсякъде - от ракетните изпитания до военните паради, е най-вероятната наследница на севернокорейския лидер, смята южнокорейското разузнаване.

Въпреки това Националната разузнавателна служба (НРС) подчертава, че все още разглежда различни варианти на плановете на Пхенян за „наследяване“, съобщава Би Би Си.

Ким Джу Ае се появява за първи път публично с баща си през ноември 2022 г. по време на изпитанието на новата междуконтинентална балистична ракета „Хвасон-17“ и оттогава постоянно присъства на всички важни събития. Тя вероятно е на около 10 години, въпреки че точните рождени дати на нито един от Ким, съпругата му или децата му не са обявени официално.

„Въз основа на задълбочен анализ на нейните публични дейности и нивото на уважение, с което се отнасят към нея, откакто тя за първи път се появи в публичното пространство, изглежда, че Ким Джу Ае е най-вероятният наследник“, се казва в изявление на НРС. - Въпреки това продължаваме да разглеждаме всички възможности, тъй като Ким Чен Ун е сравнително млад, няма особени здравословни проблеми и има много променливи."

Министърът на обединението на Република Корея Ким Йонг-хо направи подобна оценка на ситуацията с наследяването в Северна Корея на пресконференция през декември.

„Постоянното фокусиране върху дъщерята на Ким Чен Ун може да се разглежда като доказателство, че Северна Корея бърза да демонстрира намеренията си за наследяването на властта в условията на трудни вътрешни обстоятелства“, каза той.

Външните наблюдатели на Северна Корея пък отбелязват, че местните медии, които първоначално официално наричаха Чжу Ае любимата дъщеря на Ким, сега я наричат „уважаваната“. Това е най-почтеното обръщение: самият Ким Чен Ун беше наречен „уважавани другарю“ едва след като статутът му на бъдещ лидер на страната беше окончателно определен.

Севернокорейските граждани от самото си раждане са обучавани, че във вените на Ким тече божествена кръв и че те са предопределени да управляват страната. Затова няма съмнение, че Ким Чен Ун ще иска да продължи тази традиция, като се увери, че начело на страната е четвъртото поколение Ким.

Междувременно дъщерята следва неотлъчно баща си. Преди да присъства на изстрелването на балистичната ракета, щерката бе с родителя и и на изстрелването в орбита на шпионския спътник Mallygyong-1, за който Пхенян твърди, че е успял да заснеме подробно Белия дом.

Според анализатори, представяйки дъщеря си на обществеността на толкова ранна възраст, Ким Чен Ун очаква, че до момента, в който тя поеме напълно властта, всички ще са свикнали с нея и тя ще се е утвърдила като лидер.

Възможно е също Ким да се надява да преодолее дълбоко вкоренените в патриархалното севернокорейско общество предразсъдъци спрямо жените на ръководни постове.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    защо, защо
    4 -2
    17:24, 5 яну 2024
    Защо светът позволява да има такива малоумни диктатори? В кои времена живеем - на самозабравили се алчни хора, които искат да властват над другите и да им диктуват как да живеят ! Ненормалния Путлер, Ким Чен Ун не е по малко ненормален ! Защо търпим такива изроди? Объркаха света!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини