От х:

Днес в x:

Брад Пит на 60: Секссимволът на Холивуд

"Колкото повече остарявам, толкова по-ясно виждам какво е наистина важно. За мен това е времето и хората, с които го прекарваш", казва звездата

На 18 декември една от най-големите звезди на съвременното кино празнува юбилей. Брад Пит навършва 60 години. За него е писано толкова много, че каквото и да се каже, винаги ще бъде недостатъчно. Едно обаче е сигурно - Брад Пит отвори нова глава в историята на киното и продължава да я пише по свой собствен, изумителен начин. Той създава квоята киноистория с много стил, характер в образите и съвършенство, което се усеща у всеки от героите, които изиграва.

Когато говорим за Брад Пит, винаги има риск да пропуснем някой от великолепните филми, в които участва или продуцира. Той е небрежното момче от "Телма и Луиз" - лентата, с която си проправя път към голямото кино. Ако пожелае може да бъде най-красивият вампир, от когото взимат интервю. Или пък Тристан, който е труден за обичане, защото дълбоко в душата му живее мечка гризли. Може да бъде полицаят, който жертва всичко, за да разкрие убиеца, наказващ заради човешките грехове. Или пък опасно луд като в "12 маймуни", да преодолява с огромна болка миналото като в "Слийпърс" и дори истински "Жив дявол".

Сред емблематичните образи на Брад Пит са и този на германец, чийто живот се променя след срещата с малкия Далай Лама в Тибет. Учи зрителя на правилата на "Боен клуб" и играе по свои собствени правила в "Гепи". Актьорът се превъплъщава до съвършенство в агент на ЦРУ, готов на всичко, за да спаси любимата си в "Шпионски игри" и непоносимият любим в "Мексиканецът". Брад е и чаровният и изкусен крадец, част от банда, която може да отвори всеки сейф. Един от героите му търси спасение за ранената си съпруга сред пустошта във "Вавилон", а друг се бори срещу тираните (легендарният Алдо Рейн от "Гадни копилета"). Пит може да спаси света от зомби апокалипсис, да бъде разкъсван от любовта и дълга в "Съюзени" или пък героично да жертва живота си, изпълнявайки военния си дълг в "Ярост". Звездата е едновременно млад и стар в образа на Бенджамин Бътън и разбива всички стереотипи в "Убийствен влак". Запомняща се и ролята му на сина на Пелей, който преобръща историята в "Троя". 

И така, роля след роля, Брад Пит успява да достигне най-големите висини на киното - с огромен талант, много труд и всеотдайност - директно "Към звездите".

Когато Куентин Тарантино създава филма "Имало едно време в Холивуд", той нарича лентата си "моето любовно писмо до Холивуд". Една от ключовите роли е поверена точно на Брад Пит. Така той затвърждава мястото си сред истинските легенди.

Актьорът е от онези големи имена, за които все още почитателите на седмото изкуство, а и много от колегите му, не разбират защо е носител на толкова малко награди на Академията. Пит е носител на два "Оскара" за филмите "12 години в робство" и "Имало едно време в Холивуд" и две статуетки "Златен глобус" за "12 маймуни" и "Имало едно време в Холивуд".

Брад Пит има продуцентска компания - Plan B Entertainment, която стои зад ленти като "От другата страна", "Лунна светлина", "Блонди", "Кешбол", "Яж, моли се и обичай", "12 години в робство", "Дървото на живота", "Големият залог", "Z Световна война"  и др.

Актьорът активно се занимава и с благотворителност. Заедно с Анджелина Джоли имат шест деца. 

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини