От х:

Днес в x:

Обявиха причината за смъртта на актьора Матю Пери

Матю Пери е починал от острия ефект на анестетика кетамин. Това стана ясно от резултатите на аутопсията на 54-годишния актьор от сериала "Приятели", съобщи АП.

В доклада на Окръжния отдел за медицинска експертиза на Лос Анджелис се отбелязва, че Пери се е удавил в „отопляемия край на басейна“, но това е второстепенен фактор за смъртта му на 28 октомври.

Близки на популярния актьор са разказали на следователите, че той е бил подложен на терапия с вливане на кетамин - експериментално лечение, използвано за лечение на депресия и тревожност. Но съдебният лекар коментира, че нивата на кетамин в организма на Пери са били в диапазона, използван за обща анестезия по време на операция, и че последното му лечение преди 1,5 седмици не обяснява тези нива. Лекарството обикновено се метаболизира за няколко часа.

В доклада изрично се казва, че коронарната болест и бупренорфинът, който се използва за лечение на опиоидни разстройства, също са допринесли за това. Откритото количество кетамин „би било достатъчно, за да го накара да изгуби съзнание и способността си да се държи над водата“, информира д-р Андрю Столбах, медицински токсиколог от Johns Hopkins Medicine, който прегледал доклада от аутопсията по искане на АП.

„Използването на успокоителни лекарства в басейн или гореща вана, особено когато сте сами, е изключително рисковано и, за съжаление, в случая е фатално“, каза Столбах, който отбеляза, че и кетаминът, и бупренорфинът могат да се използват безопасно.

Припомняме, че Пери беше открит мъртъв в джакузито си в дома си в Лос Анджелис. Следователите извършиха аутопсията на следващия ден.

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини