От х:

Днес в x:

Тейлър Суифт дари 1 милион долара след бедствието в Тенеси

Бури и торнадо връхлетяха общности в американския щат Тенеси в събота, като взеха най-малко шест жертви и десетки ранени. От понеделник хиляди жители на щата останаха без електричество, докато оцелелите проверяваха какво е останало от разрушените домове и бизнеси.

За да подпомогне общностите, засегнати от бедствието, Тейлър Суифт е дарила 1 милион долара на Фонда за реагиране при извънредни ситуации на Тенеси.

Главният изпълнителен директор на фондацията за Среден Тенеси Хал Като потвърди за приноса на звездата пред USA today.

„Невероятният щедър подарък на Taylor изпраща съобщение до нейния роден град и общностите около него, че тя ги подкрепя по време на дългия път към възстановяване след това опустошително събитие“, написа Cato в X, бившия Twitter. Групата работи с други организации, за да насочи дарения към усилията за възстановяване в целия регион.

„Всеки един от тези фондове е умишлено създаден, за да гарантира, че помощта бързо ще стигне до онези, които се нуждаят най-много от нея“, каза Като в изявление.

Суифт е учила в гимназията „Хендерсънвил“ в окръг Съмнър, един от няколкото окръга в щата, засегнати сериозно от разрушителното време.

Изпълнителката и преди е подкрепяла родния си град. През март 2020 г., след като 24 души загинаха след торнадо, обхванало Нашвил и централен Тенеси, Суифт дари 1 милион долара на Фонда за реагиране при извънредни ситуации в Тенеси.

„Нашвил е моят дом“, написа тя тогава в изявление в социалните мрежи. „И фактът, че толкова много хора са загубили домовете си и много повече в Среден Тенеси, е опустошителен за мен“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини