От х:

Днес в x:

БМК натиска търговци да не продават кисело мляко "Конуш"

19-годишната Сибел търси 7-те разлики между любимото й кисело мляко и дубликата.

Да спрат продажбата на кисело мляко "Конуш", произведено от "Булмилк Тонус" ООД, настояват пред собствениците на магазини дистрибутори на БМК, които зареждат с "Тонус". Представители на бившата "Сердика" съветват продавачите да свалят от витрините млеката на конкуренцията, иначе служители на Икономическа полиция ще конфискуват стока. Ябълката на раздора се оказват идентичният дизайн на двата продукта, както и сходните имена - "Тонус" и "Конуш" - разликата е в първата и в последната буква.

В началото на тази годината БМК взе марката "Тонус", която преди това девет години ползва мандрата в село Конуш. Името бе заето след устната договорка със собственика на марката - " Ел Би Булгарикум". Патентът изтичал през 2010 година и от мандрата в село Конуш получили уверение, че ще могат да регистрират "Тонус" на свое име.

Лицензът обаче придобива БМК, тогава"Булмилк Тонус" ООД започва да предлага на пазара кисело мляко "Конуш".

Уведомлението, което представителите на БМК оставят в търговските обекти предупреждава, че продажбата на продуктите на "Булмилк Тонус" ООД, на което има словесен или графичен елемент на марката "Тонус" трябва да бъде преустановена. В противен случай ще предприемем всички законови мерки за защита на своите и на Лицензодателя ни права и интереси, ще последват съответните административно правни процедури, предвидени в закона, които касаят не само производителя, но и търговската мрежа, предупреждават още от БМК.

В уведомлението пише още, че от 2001 година безспорно е установено, че производствената и търговска дейност на "Булмилк Тонус" ООД незаконно експлоатира запазената марка на техния Лицензодател.

Няма да коментираме, докато не се запознаем със случая, бяха лаконични от "Булмилк Тонус" ООД.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини