От х:

Днес в x:

3 °C

БМК натиска търговци да не продават кисело мляко "Конуш"

19-годишната Сибел търси 7-те разлики между любимото й кисело мляко и дубликата.

Да спрат продажбата на кисело мляко "Конуш", произведено от "Булмилк Тонус" ООД, настояват пред собствениците на магазини дистрибутори на БМК, които зареждат с "Тонус". Представители на бившата "Сердика" съветват продавачите да свалят от витрините млеката на конкуренцията, иначе служители на Икономическа полиция ще конфискуват стока. Ябълката на раздора се оказват идентичният дизайн на двата продукта, както и сходните имена - "Тонус" и "Конуш" - разликата е в първата и в последната буква.

В началото на тази годината БМК взе марката "Тонус", която преди това девет години ползва мандрата в село Конуш. Името бе заето след устната договорка със собственика на марката - " Ел Би Булгарикум". Патентът изтичал през 2010 година и от мандрата в село Конуш получили уверение, че ще могат да регистрират "Тонус" на свое име.

Лицензът обаче придобива БМК, тогава"Булмилк Тонус" ООД започва да предлага на пазара кисело мляко "Конуш".

Уведомлението, което представителите на БМК оставят в търговските обекти предупреждава, че продажбата на продуктите на "Булмилк Тонус" ООД, на което има словесен или графичен елемент на марката "Тонус" трябва да бъде преустановена. В противен случай ще предприемем всички законови мерки за защита на своите и на Лицензодателя ни права и интереси, ще последват съответните административно правни процедури, предвидени в закона, които касаят не само производителя, но и търговската мрежа, предупреждават още от БМК.

В уведомлението пише още, че от 2001 година безспорно е установено, че производствената и търговска дейност на "Булмилк Тонус" ООД незаконно експлоатира запазената марка на техния Лицензодател.

Няма да коментираме, докато не се запознаем със случая, бяха лаконични от "Булмилк Тонус" ООД.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини