От х:

Днес в x:

Снежна блокада в почти цяла България

Почти в цялата страна движението е затруднено. Има навявания, поради което в много населени места се затварят участъци, за да бъдат изчистени, съобщи News.bg.

От полицията апелират да се пътува само в крайни случаи. Опасности се крият не само за водачите, но и за другите участници в движението, подчерта инсп. Мария Ботева от СДВР.

От ветровете и снегонавяванията има много изпочупени дървета. От полицията призовават да се внимава при движение по тротоари и къде се паркират автомобилите. Над 100 са сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София.

На прохода "Шипка" има много паднали дървета, снегонавявания и преспи над два метра. Преминаването през участъка е невъзможно и проходът е затворен за всички МПС-та. 

Клетките на мобилните оператори в района пък започват да губят обхват, работят на аварийно захранване.

Към 11.30 ч. е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи "Троянски", "Шипка", "Котленски" и "Ришки". Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т през проходите "Превала" и "Рожен". Възстановено е движението в проход на "Република" за леки МПС до 3,5 т.

Временно е спряно движението за всички МПС, поради снеговалеж, снегопочистване и множество паднали дървета на територията на ОПУ Разград, като там е обявено бедствено положение. В община Силистра и други 10 общини в област Шумен също е обявено бедствено положение.

По данни на АПИ към 14.30 ч. сняг вали в областите: Русе, Разград, Шумен, Добрич, Сливен, Габрово, Силистра, Стара Загора.

Пътните настилки са предимно мокри, по високите и усойни места, заледени и обработени за движение при зимни условия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини