От х:

Днес в x:

Тирове с летни гуми блокираха околовръстното на Монтана

Ограничиха движението за тежкотоварни превозни средства над 12 тона по републиканската пътна мрежа в област Монтана, както и път I-1 Видин - Монтана в посока Монтана поради влошена метеорологична обстановка и снегопочистване, съобщи News.bg.

Преди това от АПИ съобщиха, че е ограничено движението на тирове и по път II-35 Троян - Кърнаре през проход Троянски поради снеговалеж.

За две катастрофи съобщиха и тази сутрин от АПИ, заради които е ограничено движението.

Временно движението е само в активната лента при км 34 в посока Варна на АМ „Хемус“. Движението се осъществява двупосочно в едната лента и по път I-6 Перник - Кюстендил в района на Радомир отново поради катастрофа. Трафикът се регулира от екип на „Пътна полиция“.

27 снегопочитващи машини обработват пътища в област Монтана. Работата им на първокласния път I-1 при Обходния път на Монтана е затруднена от множество спрели автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия - вероятно повечето с летни гуми.

Изтеглят се авариралите автомобили, за да се възстанови трафикът във възможно най-кратък срок.

Две машини чистят пътя през прохода „Петрохан“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини