От х:

Днес в x:

Само Ата строй иска да чисти снега в Хасково, но ни очаква топла зима

Изображение 1 от 6

    Само една оферта има подадена за почистването през зимата по обществената поръчка в Хасково. Тя е от „Ата строй“, която от години се заема с тази задача. Информацията стана ясна от доклада за готовността на община Хасково за реакция в зимния сезон пред Областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи днес.

    Основната тема на срещата бе оперативната и организационна готовност на общините и териториалните структури на министерствата и ведомствата по зимната подготовка, както и готовността за работа в усложнени и тежки зимни условия.

    Останалите общини от Хасковска област също показаха готовност за реакция през зимата.

    Областният МВР шеф Ангел Цанков докладва пред заместник-областния управител, която в момента изпълнява длъжността на областен д-р Стефка Здравкова, че предстоят проверки на готовността на машините, които ще чистят пътищата в региона от републиканската мрежа, както и на тези от фирмите, спечелили поръчките за градските пътища.

    60 % от необходимите материали за почистване през зимата по републиканските пътища на територията на Хасковска област са осигурени. Това е изискуемият минимум, а доставките продължават, посочи на срещата директорът на ОПУ инж.Радостин Ламбрев

    12 530 т. пясък, 5 100 тона сол и 22 тона калциевдвухлорид са необходими за почистване на републиканската пътна мрежа в предстоящия зимен сезон. За почистването на АМ “Марица“ са нужни 100 т. калциевдвухлорид, осигурени са 61 % и 1 000 т. сол., от които в наличност вече са 76%.

    За първокласните, второкласните и третокласните републикански пътища са предвидени 126 машини, за АМ “Марица“ броят им е 34.

    В ход е организация за осигуряване на 13 комбинирани машини, които ще са основно за почистване на пътните възли и определени участъци от магистралата, докладва инж. Ламбрев.

    От Регионалното управление на образованието посочиха, че всички 373 училища, 37 детски градини и 6 социални центрове в региона са готови да посрещнат по-студеното време.

    90 души от различни части на региона са на хемодиализа, като 85 от тях са на процедури в МБАЛ -Хасково и има създадена организация за извозването им при спешна нужда, посочи шефката на Регионалната здравна инспекция.

    От Свиленград също докладваха, че имат план за действие за поемане на 22 -ма души от общината и от Любимец, Димитровград и Симеоновград, които са на хемодиализа в местната МБАЛ. Констатиран е недостиг на достатъчен резерв от завивки и суха храна в бежанския център в Пъстрогор, но има разговори с Агенцията по бежанците, под чиято шапка е центъра, за осигуряването на допълнителни бройки.

    Според прогнозата на шефа на Метеорологична обсерватория в Хасково -Спас Александров студ идва още в края на тази седмица. В по-дългосрочен план обаче той посочи, че ни очаква сравнително топла зима, с валежи около нормата. В началото на януари се очертава да е по-студено, а през втората половина на месеца се очаква отново затопляне.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Р.
      Р.овч
      13 -5
      17:23, 5 ное 2019
      Хормон ссекиш
    • 2
      Ка
      Калин
      7 -10
      17:44, 5 ное 2019
      Айде ве!Как така няма коментари кой колко щял да лапа,защо на еди кой си фирмата,кактв бил собственика,на кого бил човек,и т.н.
      • Ха
        ХАНКО БРАТ
        19 -1
        01:15, 6 ное 2019
        ..Айде ве!..ще казваш само като извеждаш говедата на паша.Този сайт четат и коментират и разумни хора.Те знаят че парите се разпределят между ГЕРБ и ДПС и няма смисъл от коментари.За ГЕРБ големите обекти за лепене на стиропор(те го наричат саниране),за ДПС по- малките,като например детската градина до ЖП блока,където изпълнител беше АТА-СТРОЙ и където те така и не се научиха как се полага външна мазилка.Мазилката която те положиха на оградата се повдигна и падна 10 дни след полагането,мазаха я отново за приемането на обекта но след няколко месеца отново падна и така е и до днес.Това може да се забележи от всеки който преминава по пътя,но явно на никой не му прави впечитление най-малко на персонала и ръководството на детската градина за да подаде сигнал ,защото на ремонта все още не е изтекъл гаранционния срок.Какъв е смисъла да коментираме че кандидата за снегопочистване е само един , това е било решено отдавна и друг не трябва да подава оферта. Така беше и миналата година.Мила родна картинка,хайдук до хайдука.Жалко за нас ,децата и внуците ни.
    • 3
      Ат
      Атаман
      56 -4
      18:03, 5 ное 2019
      Фирмата е на един дахлия, който трудно говори български и има самочувствие от другите дахлии, които му се мазнят и тоя се гъзолизец лети в облаците.Атаманнчо е един смешник-срам и позор за турците, които са образовани и с добър език
      Драги турци срамете се от такива турци, коиъо са на еидок пост ама са прост
      • Пе
        Пехливанов полака
        28 -15
        18:17, 5 ное 2019
        Те па едни турци,тц тц тц!По скоро потурчени българи.
      • Бо
        Борбев
        11 -21
        19:01, 5 ное 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ja
        Jack Bauer
        17 -9
        20:21, 5 ное 2019
        борбев - гледай тебе някой да не завлече в храстите, потурнак.
    • 4
      Ни
      Нихат-Червена стена
      19 -11
      19:27, 5 ное 2019
      Докато гладните бай Ганьовци цъкат минуси по форумите турците трупат пари и живеят разкошно.
      • Ал
        Али
        22 -3
        19:54, 5 ное 2019
        Оууу комшуу живеят за показност
        Турците богатите са много малко, а другите покрай тях искат да се правят, точно пък каменна 50% са на дългове
      • Ja
        Jack Bauer
        21 -4
        20:25, 5 ное 2019
        бай нихате, когато падне снега и снегорините се движат ПАК с вдигнати гребла, само за да въртят километри, по-спокоен ли ще си, че фирма на турчин е причината да си потрошиш колата?
    • 5
      Бо
      Борбев
      5 -12
      22:15, 5 ное 2019
      Не аз лично изобщо няма да съм доволен! Но ще се р... Виж коментара
      • Ja
        Jack Bauer
        7 -2
        22:38, 5 ное 2019
        А ти направи ли си тест? Ако не, направи си. И гледай да е ДНК, а не ДНГ.
      • Eb
        ebachat na jack bauer
        3 -5
        10:43, 6 ное 2019
        хвани ме за ре за ния яррррак, както в казармата джаки групово те изнасилвахме и пак не ти дойде акъла ХАХАХА ГИУРСКИ ДААЛИИ ПРОСТИ
      • Ja
        Jack Bauer
        2 -1
        11:03, 6 ное 2019
        ей, обитак, тури си цип на задника, че става течение.
    • 6
      ОС
      о свещенна тъпота
      8 0
      23:15, 5 ное 2019
      Хората си спазариха кмета , нормално https://search.bivol.bg/tr?v=view&eik=126723511
    • 7
      Гр
      Гражданин
      7 -7
      08:47, 6 ное 2019
      Да. Атаман е турчин. И има строителна фирма. И е лидер на местното ДПС. Но е единствения , който инвестира в техника за зимно почистване. Не виждам друга фирма , която да е направила конструкции за прикачен инвентар като гребла , разпръсквачки и т.н. Така е в света на бизнеса и капитализма. Инвестираш - печелиш.Макар аз лично аз да считам , че е абсурдно общината , която разполага с Еко прогрес , да плаща на външни фирми за снегопочиктване , сметоизвозване , строителни дейности и т.н. Чистата бизнес логика показва , че това ще и струва в пъти по-малко , ако върши сама. И съм българин за сведения на хейтърите.
    • 8
      Ха
      хаха
      2 0
      21:21, 6 ное 2019
      Толкова тъпи хора има,които незнаят какво искат с тези коментари
    Последни новини