От х:

Днес в x:

Очаква се депутатите да гласуват отново по вота на недоверие към правителството

Очаква се депутатите да гласуват отново по внесения втори вот на недоверие към кабинета "Денков“, който е за "несправяне в сферата на националната сигурност и отбраната", предава БТА. Миналата седмица в четвъртък нямаше кворум за поисканото прегласуване, а в петък заседанието на парламента не започна отново поради липса на кворум. 

По-късно през деня от ГЕРБ-СДС и ДПС, след среща със съпредседателя на "Продължаваме промяната“ и финансов министър Асен Василев, заявиха, че тази сряда ще се регистрират и ще покажат единство на евроатлантическото мнозинство.

От БСП призоваха вчера всички, включително ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България“, да подкрепят вота на недоверие, да се приключва със "сглобката“ и да се нормализира ситуацията. 

В проекта за работа на парламента тази седмица е и ратификация на споразумение за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна, която комисията по отбрана одобри вчера. Със споразумението България ще предостави на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на Министерството на вътрешните работи. 

Първото четене на промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия също е включено в проектопрограмата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини