От х:

Днес в x:

Нина Николина с удивително турне „Кральо Портальо“ и нов сингъл

Представлението, кръстено на едноименната народна игра, е интерактивно преживяване за деца над 6 години

Нина Николина стартира своето национално турне „Кральо Портальо“, което идва след успеха на премиерните спектакли в София и Братислава, в който деца стават и участници.

Турът на певицата започва с концерт във Враца на 7 ноември, а изборът за първия концерт никак не е случаен, защото това е родният й град. Обиколката ще премине през 8 български града.

Представлението, кръстено на едноименната народна игра „Кральо Портальо“, е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи.

В света на народното творчество, във вълшебния свят на българския фолклор ни пренасят не само Нина Николина, а и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова.

Детският спектакъл и турнето „Кральо Портальо“ се осъществяват със съдействието на Министерство на Културата и Национален Фонд Култура.

Певицата ще зарадва и по-големите си почитатели с нов сингъл и концерт „Jazz & Traditions“. „Ерген деда“ е третият сингъл от втория концертен албум на Нина Николина „Jazz & Traditions Vol.2“.През октомври Нина Николина и „101 Каба гайди“ взривиха многохилядната публика в зала „Арена София“ с изпълнение на „Излел е Дельо хайдутин“ по време на гала-вечерта “MAX FIGHT 56”, където специален гост е световноизвестният ММА боец Конър Макгрегър, който се снима с българската певица.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини