От х:

Днес в x:

Кабинетът одобри закупуването на бойни машини „Страйкър“ от САЩ

Те ще станат основна бойна техника

Министрите от кабинета „Денков-Габриел“ одобриха закупуването на бойни машини „Страйкър“. Това стана по време на днешното заседание по предложение на военния министър Тодор Тагарев.

Министрите одобриха проект на международен договор BU-B-UCP „Придобиване на бойни машини Страйкър“ по Програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби и за упълномощаване на длъжностно лице, след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“, да проведе преговори и подпише договора при условията на последваща ратификация.

Очакването е с този договор ще позволи в кратък срок да се преодолее част от дефицита от способности в Сухопътни войски.

Съгласно Закона за международните договори на България този проект на международен договор трябва да бъде одобрен от Правителството и да бъде упълномощено определено длъжностно лице за неговото подписване от страна на България. Предвижда се последващо ратифициране на договора от Народното събрание, което е условие за влизането му в сила.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини