От х:

Днес в x:

ТЕЦ Хасково устоя на 100 кила взрив. Половината магистрати – корумпирани. Преглед на печата

ТЕЦ Хасково невъзмутимо устоя на 100-те кила взрив, заложени за срутването му вчера. Темата е водеща и за двете регионални издания – „Хасковска Марица” и „Новинар юг”. По темата „Новинар юг” отделя цялата 4 страница – „110 млн. лева народни пари закопаха в ТЕЦ-Хасково”. От текста става ясно, че централата не е имала никакъв шанс да проработи, защото е проектирана на въглища. Ако пък беше тръгнала преди рухването на комунизма, съдбата й щеше да бъде като на останалите топлофикации в страната – една дълга агония. Фирмата, която купи имота, ще изгражда съвременна топлоцентрала, работеща на газ.

Бъркат в касата при дълг, пише в другия си акцент на първа страница „Новинар юг”. Става дума за общинската данъчна служба, която търси да назначи двама публични изпълнители. Те ще натискат длъжниците към хазната в домовете им, съпроводени с полиция. Задълженията към обшинската хазна са 4 585 000 лв.

EVN вкарва Димитровград в тридневна водна криза, пише в акцента на втора страница. Намерението на Енергото да спре тока на помпените станции, захранващи града, ще доведе до големи проблеми, протестират от общината.

Бутат 6 незаконни къщи в Гвардията, пише още на страницата. Обитателите на копторите в димитровградските квартали трябва да се изнесат до 31 март. Те пък плашат, че ще легнат пред багерите.

Яне засекрети актива си в Хасково, пише още на 2 страница. Темата е вчерашната среща с депутата в хотел „Родопи”.

Димитровградски прокурор нищи 15-те удавени в Охрид, пише в акцента на 3 страница. Папките трябвало вчера да пристигнат. Местните обвинители ще разследват действията на Боряна Георгиева, организирала злополучната екскурзия до Охридското езеро. Тя е съпруга на собственика на фирма „Клюнчев”.

През 2009: 554 бедни повече на държавна хранилка, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Професията „социално слаб” са упражнявали 2165 души от региона, допълва изданието. Темата е повод и за редакционния коментар на броя.

Яне Янев: Половината магистрати са корумпирани, пише в акцента на втора страница. Според лидера на РЗС зависимостта на съдии и прокурори пречи на нормалното съдопроизводство и издаване на справедливи присъди.

Общински бирници с полицаи тръгват по домовете, така е озаглавен обширен материал на 4 страница, посветен на общинската данъчна служба.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини