От х:

Днес в x:

3 °C

ТЕЦ Хасково устоя на 100 кила взрив. Половината магистрати – корумпирани. Преглед на печата

ТЕЦ Хасково невъзмутимо устоя на 100-те кила взрив, заложени за срутването му вчера. Темата е водеща и за двете регионални издания – „Хасковска Марица” и „Новинар юг”. По темата „Новинар юг” отделя цялата 4 страница – „110 млн. лева народни пари закопаха в ТЕЦ-Хасково”. От текста става ясно, че централата не е имала никакъв шанс да проработи, защото е проектирана на въглища. Ако пък беше тръгнала преди рухването на комунизма, съдбата й щеше да бъде като на останалите топлофикации в страната – една дълга агония. Фирмата, която купи имота, ще изгражда съвременна топлоцентрала, работеща на газ.

Бъркат в касата при дълг, пише в другия си акцент на първа страница „Новинар юг”. Става дума за общинската данъчна служба, която търси да назначи двама публични изпълнители. Те ще натискат длъжниците към хазната в домовете им, съпроводени с полиция. Задълженията към обшинската хазна са 4 585 000 лв.

EVN вкарва Димитровград в тридневна водна криза, пише в акцента на втора страница. Намерението на Енергото да спре тока на помпените станции, захранващи града, ще доведе до големи проблеми, протестират от общината.

Бутат 6 незаконни къщи в Гвардията, пише още на страницата. Обитателите на копторите в димитровградските квартали трябва да се изнесат до 31 март. Те пък плашат, че ще легнат пред багерите.

Яне засекрети актива си в Хасково, пише още на 2 страница. Темата е вчерашната среща с депутата в хотел „Родопи”.

Димитровградски прокурор нищи 15-те удавени в Охрид, пише в акцента на 3 страница. Папките трябвало вчера да пристигнат. Местните обвинители ще разследват действията на Боряна Георгиева, организирала злополучната екскурзия до Охридското езеро. Тя е съпруга на собственика на фирма „Клюнчев”.

През 2009: 554 бедни повече на държавна хранилка, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Професията „социално слаб” са упражнявали 2165 души от региона, допълва изданието. Темата е повод и за редакционния коментар на броя.

Яне Янев: Половината магистрати са корумпирани, пише в акцента на втора страница. Според лидера на РЗС зависимостта на съдии и прокурори пречи на нормалното съдопроизводство и издаване на справедливи присъди.

Общински бирници с полицаи тръгват по домовете, така е озаглавен обширен материал на 4 страница, посветен на общинската данъчна служба.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини