От х:

Днес в x:

Четирима медици от Хасково с отличие "Лекар на годината"

    Завеждащият хирургично отделение в Многопрофилната болница на Хасково д-р Живко Желязков е Лекар на годината за 2023  в региона. Наградата му беше връчена на церемония днес, в навечерието на Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19-ти октомври- празникът на покровителя на медицинското съсловие св.Йоан Рилски.

    Ежегодните награди се връчват от Българския лекарски съюз. Председателят на съсловната организация в Хасково д-р Георги Христов и д-р Николай Колев, който е заместник- председател на хасковската колегия и член на УС на БЛС, връчиха наградите на номинираните от Хасково.

    Д-р Желязков завършва Висшия медицински институт в Пловдив. От 1984 г.е хирург в МБАЛ- Хасково. Има образование и по "Здравен мениджмънт".

    За дългогодишна дейност награди получиха д-р Петра Атанасова и д-р Онник Кеворкян от Община Стамболово. Д-р Кеворкян е един от най-дълго практикуващите лични лекари в момента в региона на Хасково. Той е на 84 години и продължава да поддържа практика от около 3000 души.

    Награда от Хасковската колегия получи и младата лекарка д-р Десислава Стамболова, която е възпитаник на местната  Езиковата гимназия в средното си образование. Тя е хирург в Многопрофилната болница на Хасково и е номинирана в категорията "Ти си нашето бъдеще".

    Отличените медици от региона  получиха подаръци и поздравителни адреси и от областния управител Гинка Райчева. Тя беше особено развълнувана при поднасянето на поздравленията си към д-р Стамболова, защото се оказа, че я познава от дете, тъй като я е посрещнала в училище, като първокласничка.

    На 19 октомври в Национален исторически музей ще се проведе и националната церемония по връчване на наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината: „Лекар на годината – 2023 г.“ През тази година за първи път ще бъде връчено специалното отличие – За лекарска всеотдайност и етика на името на д-р Стефан Черкезов, учредена съвместно с БЧК. Поводът е 60-годишнина, която се отбелязва през 2023 година от подвига, когато 26-годишния д-р Стефан Черкезов спасява 47 души от пламнал автобус и загива от тежките си изгаряния.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини