От х:

Днес в x:

Анета Георгиева, кандидат за общински съветник от„Възраждане“: Успеем ли да развием туризма в Кърджали, ще съживим града и в икономически план

„На този етап общината е със затихващи функции, понеже досегашното управление е абдикирало от своите задължения и е оставило на самотек да се случват нещата.“, каза кандидатът за общински съветник от„Възраждане“ Анета Георгиева в диспут по БНР Кърджали.

Основният проблем според нея на общината на този етап е инфраструктурата.

„Ако инфраструктурата се подобри, градът вече ще има и шанс да развитие икономическите и туристически сектори.“, коментира тя.

Според Анета Георгиева община Кърджали има голям потенциал за развитие, но той малко или много се е загубил през последните 20 години.

„Кърджали има много стратегическо разположение на картата на България. Като гранична зона с Гърция и Турция, спокойно бихме могли да се възползваме от привлекателен туризъм, който можем да предложим - имаме много исторически обекти, като крепостта Вишеград, която е тотално занемарена, а може да привлича множество туристи на национално и международно ниво. Другото, което смятам че бихме могли да развием, ако гражданите на Кърджали ни гласуват доверие, са два язовира, които могат да се ползват по-пълноценно, като се обособят къмпинг зони около тях. Също така могат да се организират моторни спортове, риболовни спортове. Успеем ли да развием туризма ще намалим и обезлюдяването.“, каза кандидатът за общински съветник от „Възраждане“ за град Кърджали.

Тя наблегна на това, че в района има чудесни селски райони, които просто са занемарени, оставени, зарязани и смята, че чрез програми от държавата може да се стимулират млади семейства да се заселват в такива райони, да им се дава възможност за развитие на животновъдство, земеделие, да стартират свой бизнес, който да ги задържи на място.

„Другият проблем са ниските заплати в доста от браншовете, които се поддържат. И според мен това е  местна договорка, защото съм била малко или много в текстилния бранш, обикаляла по различни  заводи и цехове и на хората съвсем умишлено не им се предлага достойно заплащане. В София за същата дейност заплащането е с  50 % повече. Това е голям проблем и трябва да има конструктивен диалог между общината и предприемачите, които да бъдат стимулирани да вдигнат заплатите на хората, за да не бягат хората от региона. В няколко предприятия се стигна до там да внасяме работна ръка от Одрин, което за мен е някаква демагогия. Защо да внасяме от там, като тук можем да увеличим заплатите и да работи местното население.“, допълни още кандидатът на “Възраждане” - Анета Георгиева

  „Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Още новини

Последни новини