От х:

Днес в x:

Khors отменя цялото си турне, включително и концерт в София

Концертът на украинската метъл група Khors в София на 28 септември няма да се осъществи, съобщават организаторите.

Допълват, че причината е, че фондовете за благотворителност към министерството на отбраната на Украйна вече не са във възможност да осигурят излизане на украински артисти извън граница. Доскоро те се използваха като канал за популяризиране на украинската култура по време на войната, а и артистите даряваха част от припечелените средства зад граница в полза на украинската армия. Възможностите за пътуване по този начин на артисти извън Украйна обаче съвсем наскоро бяха напълно забранени, тъй като много хора са се възползвали и не са се завърнали.

Ще направим всичко възможно при по-добри обстоятелства отново да поканим тези украински легенди, казват още организаторите.

Събитие на 28 септември в Live & Loud ще има, като към Vrani Volosa ще се присъединят софийските метъли Velian

Velian започва съществуването си през 2015 г. след разпадането на Wartime. Музикантите определят музикалната си посока и стил като дарк метъл – хомогенна смес от готик и симфоничен метъл, подправени с щипка мелодичен дет метъл. Групата има два издадени албума и едно EP, актуалният им опус е Spectacle Of Tragedy.  Музикантите могат да се похвалят с богат концертен опит – както в страната, така и в чужбина - многобройни самостоятелни концерти, участия на Hills Of Rock Festival, Maxumum Rock Romania, Sofia Metal Fest, съпорт за групи като Kamelot, Borknagar и Pyogenesis. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини