От х:

Днес в x:

Китарата на Алекси Лайхо замлъкна завинаги

Алекси Лайхо - фронтмен и китарист на бившата финландска метъл група Children of Bodom, е починал на 41-годишна възраст, предаде Франс прес, позовавайки се на съобщение в социалните мрежи.

Музикантът, който през последните години страдаше от здравословни проблеми, е починал в дома си в Хелзинки миналата седмица. Точната причина за кончината му не се разкрива.

"Загубихме брат. Светът загуби изключителен автор на песни и един от най-великите китаристи на всички времена. Спомените за Алекси и неговата музиката ще живеят вечно", споделиха останалите членове на групата във Фейсбук.

Алекси Лайхо и барабанистът Яска Раатикайнен основават Children of Bodom пред 1993 г. Групата става една от най-продаваните и прочути по света финландски музикални формации, преди да изнесе прощалния си концерт през декември 2019 г. Впоследствие Лайхо и трима бивши членове на бандата сформират Bodom after Midnight.

Като признание за таланта му през 2009 г. музикантът е обявен от читателите на Guitar World за "най-добрия метъл китарист". 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини